De nieuwe Notifly-app toont het verwachte verkeer

Met de nieuwe Notifly-app hebben bewoners die in de buurt van Schiphol wonen altijd inzicht in het vliegverkeer op hun locatie. In de applicatie zien buren realtime informatie over het vliegverkeer. De app geeft ook inzicht in het verwachte vliegverkeer en baangebruik voor de komende 24 uur. Als het verwachte vliegverkeer onverwacht verandert door bijvoorbeeld veranderende weersomstandigheden, kunnen Notifly-gebruikers desgewenst een melding ontvangen.

Bewoners kunnen zien hoeveel vliegtuigen er naar verwachting per uur naar hun locatie vliegen. Ook kunnen gebruikers op de kaart met live luchtverkeer eenvoudig zien welk type vliegtuig het is, op welke baan het is gestart of zal landen, waar het naartoe gaat of vandaan komt en wat de vlieghoogte of -snelheid is. De nieuwe applicatie kan worden gedownload vanuit een bestand Google Play Store Aan iOS App Store.

Onderzoek dat Schiphol twee jaar geleden startte naar de informatiebehoefte van omwonenden toonde aan dat er behoefte is aan meer voorspelbaarheid van het vliegverkeer en meer proactieve communicatie over het onderwerp. Met Notifly wil de luchthaven die vraag beantwoorden. Voordat het live ging, werd Notifly enkele maanden getest met buren. Op basis van feedback van deze zogenaamde bètatester is de app geoptimaliseerd en klaar om live te gaan. Ook na de lancering zal Schiphol samen met omwonenden blijven werken aan de ontwikkeling van de app, inclusief uitbreiding van het operatiegebied.

Notifly maakt locatiegebaseerde voorspellingen over het vliegverkeer op basis van een zelflerend algoritme. Notifly-voorspelling ontstaat doordat veel variabelen aan elkaar gerelateerd zijn om een ​​betrouwbare voorspelling te kunnen doen. Het model verwerkt weergegevens van het KNMI en radargegevens over het vliegverkeer. Het model zoekt naar vergelijkbare omstandigheden en haalt daar een gemiddelde uit. Het model is zelflerend, omdat het de voorspelling meet van het werkelijke aantal vliegtuigen dat op dat moment zal vliegen. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt om de voorspelling continu te verbeteren.

READ  SRMJEEE 2021 resultaat vandaag; Waar en hoe te downloaden van Srmist.edu.in

Ga voor meer informatie over Notifly naar: Schiphol.nl/notifly.

More from Madison Garrett

Welke games zou je graag zien met Xbox FPS Boost?

Microsoft heeft nu zijn nieuwste grote functie onthuld voor Xbox Series X-consoles...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *