De politieke poster van de kunstenaar veroorzaakte een sensatie

AMSTERDAM – Een poster met zijn silhouet zorgde de afgelopen dagen voor veel ophef op social media. Doordat het Forum for Democracy (FvD) -logo werd gebruikt als alternatief voor de meest iconische snor, werd de vergelijking die ontwerper Yuri Veerman samenstelde meteen duidelijk. De Amsterdamse kunstenaar was eerder te zien met zijn geëngageerde poster van “Slum Owner” Prins Bernard.

Op de poster staat een silhouet met het FvD-logo op de snor en de tekst “It’s just a joke”. De poster is gratis te downloaden op de website van Veerman en is al op verschillende plekken in Amsterdam te zien geweest. Er is een gespleten reactie op Twitter, waarbij sommigen denken dat de vergelijking te ver gaat en Ferman’s tweet over de poster rapporteert, terwijl anderen het “geweldig” vinden.

Ferman dacht goed na over de mogelijkheid om deze vergelijking te maken. “Ik liet de poster eerst aan mijn vrienden zien en vroeg of ze dachten dat hij wegging. De reacties waren gemengd, dus heb ik hem een ​​tijdje opgehangen.”

In reactie op het artikel van Elsevier Weekblad over de racistische sms’jes die Baudet zou hebben gestuurd, zei de politicus dat iedereen wel eens grappen maakt. Ferman had al bij toeval aan zijn tekst op de poster gedacht. ‘Toen dacht ik: nu moet ik de poster publiceren.’

“Ik hoop het beste voor Thierry, maar in een rol buiten de politiek.”

Yuri Verman, ontwerper

De posters uit het verleden van Fearman zullen door Amsterdammers worden herkend: twee jaar geleden was er een Led Ferman-foto van Prins Bernard als kritiek op de onbereikbare woningmarkt. Vanwege een poster van een Nutella-schaal die protesteerde tegen monocultuur voor toeristenwinkels, ontving Ferman een schadeclaim van een exploitant van buitenreclame. De posters zouden op de kolommen en frames zijn aangebracht.

Wat hoopt Ferman te bereiken met zijn nieuwste poster? “Ik wens Thierry het beste, maar in een rol buiten de politiek. Ik hoop dat steeds meer mensen zullen twijfelen of ze wel bij deze partij horen.”

FvD werd gevraagd om te reageren op de politieke poster van de Amsterdamse kunstenaar.

Wil je niets missen van Amsterdam?

Heb je een typefout gezien? Vertel het ons via [email protected]

READ  Modellen van landbouwcoöperaties zijn voltooid
More from Madison Garrett

Radar covid app spanje nu pas in gebruik in madrid

© 20Minutos De app is maanden geleden gelanceerd door de Spaanse overheid...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *