De Spelen van 2021: Horizon: Forbidden West


De games van 2021: Horizon: Forbidden West – Guerrilla Games stond jarenlang bekend als de ontwikkelaar van de Killzone franchise, maar in 2017 pakte de Nederlandse studio het anders aan met Horizon: Zero Dawn. Met deze actie-RPG wist Guerrilla Games de harten van vele gamers te veroveren en groeide de game uit tot een van de hoogtepunten van de afgelopen generatie. Het mag dan ook geen grote verrassing zijn dat Sony afgelopen zomer een vervolg aankondigde, maar dat verminderde het enthousiasme niet. Horizon: Forbidden West staat gepland voor 2021 en laat ons weer op pad gaan met Aloy.


Horizon: Forbidden West – In Horizon: Zero Dawn maakten we kennis met Aloy, een jonge vrouw die jager is in een post-apocalyptische wereld van de 31e eeuw. Die wereld ziet er heel anders uit dan we nu gewend zijn. Mensen hebben zich enigszins teruggetrokken en leven in kleine stammen, terwijl grote mechanische wezens de wereld hebben overgenomen. In Horizon: Zero Dawn ging Aloy op een missie om haar verleden bloot te leggen nadat ze was uitgezet door de Nora-stam. In Horizon: Forbidden West nemen we opnieuw de rol van Aloy aan en deze keer verhuist ze naar het westen van de Verenigde Staten. In het Verboden Westen, zoals dit gebied wordt genoemd, moet Aloy de oorsprong van een mysterieuze plaag vinden en dit is niet zonder gevaar.

De nieuwe open wereld van Horizon: Forbidden West, die groter is dan die van Horizon: Zero Dawn, wordt niet alleen geplaagd door deze plaag, maar ook door hevige stormen en natuurlijk de mechanische wezens. In dit vervolg kom je nog grotere wezens tegen, dus bereid je voor op intense gevechten. Tijdens je avontuur zul je veel verschillende gebieden bezoeken. Nieuw hier is de mogelijkheid om ook onderwateromgevingen te verkennen. In de kern blijft Horizon: Forbidden West de actie-RPG die we kennen. Dit betekent dat Aloy verschillende wapens heeft en onderdelen van de uitgeschakelde machines moet plunderen om te overleven. Voeg daar wapenwijzigingen en ontgrendelbare vaardigheden aan toe en je kunt het spel spelen zoals je wilt.

READ  Consoles uit de Xbox-serie krijgen bij de release 30 geoptimaliseerde games - Gaming - Nieuws

blanco
Voorlopige verwachting: Om eerlijk te zijn, sinds de onthulling van Horizon: Forbidden West hebben we weinig meer over de game gehoord en dus zijn er logischerwijs vragen over wat Guerrilla Games precies in petto heeft. Toch, gezien de reputatie van de ontwikkelaar en de kwaliteit van het eerste deel, kan het niet anders dan dat er weer een geweldige game op ons wacht. Hoewel Horizon: Forbidden West ook voor de PlayStation 4 uitkomt, verwachten we vooral dat de game een van Sony’s paradepaardjes wordt voor de PlayStation 5. De grote open wereld met diverse omgevingen vol mechanische beesten leent zich natuurlijk uitstekend voor een demonstratie van de echte kracht van de PlayStation 5 en alleen al daarom kijken we al uit naar Aloy’s nieuwe avontuur.

Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *