De Spurs maakten een einde aan een slip van achttien wedstrijden en stonden bovenaan de Lakers voor hun eerste overwinning sinds 2 november

SAN ANTONIO – De langste reeks verliezen in de geschiedenis van de San Antonio Spurs-franchise is voorbij.

De Spurs maakten vrijdagavond een einde aan deze streak door de Los Angeles Lakers met 129-115 te verslaan. Ze hebben achttien wedstrijden op rij verloren, waaronder één tegen de Lakers op woensdagavond. San Antonio heeft sinds 2 november niet meer gewonnen van de Phoenix Suns.

Devin Vassell scoorde 36 punten in zijn carrière en leidde daarmee de weg voor San Antonio, waar zeven spelers in de dubbele cijfers eindigden, waaronder Victor Wimpanyama, die 13 punten, 15 rebounds, 5 assists, 2 blocks en 2 steals had.

Het was Wembanyama’s vijfde multi-block, multi-steal-wedstrijd van het jaar, met de meeste gelijke tred met Anthony Davis in de NBA dit seizoen. Het was ook de vierde keer dat een Spurs-rookie een wedstrijd eindigde met minimaal 10 punten, 15 rebounds en 5 assists. David Robinson deed het twee keer, Tim Duncan deed het één keer.

Los Angeles beschikte niet over LeBron James voor het duel van woensdag tegen de Spurs. Hij keerde vrijdagavond terug, maar de Lakers zaten zonder Davis, Cam Reddish en D’Angelo Russell. James scoorde 23 punten, 14 assists en 7 rebounds voor de Lakers.

De Spurs stonden in de eerste helft met maar liefst 25 punten voor, voordat de Lakers in de laatste minuut van het tweede kwart terugkwamen om de achterstand terug te brengen tot vier doelpunten. Keldon Johnson zette er één om tijdens het laatste balbezit van de Spurs in de eerste helft en bracht de voorsprong bij rust naar zeven.

READ  Angels verslaan welpen in Cactus League - Orange County Record

San Antonio vergrootte zijn voorsprong in het derde kwartaal door de Lakers met 29-25 te verslaan en een obstakel te overwinnen dat het team het hele jaar had geplaagd. Het was pas het tweede derde kwartaal dit seizoen – en het eerste sinds 31 oktober – waarin de Spurs in het derde kwartaal hun tegenstander te slim af waren.

De vorige overwinning van de Spurs op 2 november was de laatste keer dat het team een ​​voorsprong van dubbele cijfers had en met de overwinning eindigde. Vrijdag begonnen de Spurs met 1-9 in wedstrijden dit seizoen, waarin ze maar liefst 10 punten voorsprong hadden, waaronder acht opeenvolgende nederlagen, de meeste verliezen in de geschiedenis van de NBA in de afgelopen 25 jaar.

Dit was de tweede wedstrijd van de Lakers dit seizoen, waarin James op de grond viel terwijl Davis buiten het veld zat. Dat duel resulteerde op 8 november in een verlies van 34 punten tegen de Houston Rockets.