De tekorten aan PS5- en Xbox-componenten zullen worden onderzocht als onderdeel van Biden’s nieuwe uitvoerende bevel

Het wereldwijde tekort aan halfgeleiderchips is verergerd door de pandemie van het coronavirus.

Liesa Johannssen-Koppitz / Bloomberg via Getty Images

President Joe Biden woensdag Teken een uitvoerend bevel Ontworpen om de supply chain voor halfgeleiderchips en andere belangrijke bronnen te optimaliseren. De order leidt tot een 100-daagse evaluatie van toeleveringsketens in vier belangrijke industrieën: halfgeleiders, kritische metalen, farmaceutische producten en batterijen met hoge capaciteit voor elektrische voertuigen. De evaluatie is bedoeld om de stappen op korte termijn te identificeren die de regering kan nemen, waaronder het werken met wetgevers in het Congres, om de risico’s van de toeleveringsketen te verminderen, aldus het Witte Huis.

“We moeten ervoor zorgen dat deze toeleveringsketens veilig en betrouwbaar zijn”, zei Biden, eraan toevoegend dat halfgeleiderchips alles aandrijven, van auto’s tot telefoons tot medische apparaten.

De VS hebben de impact van het wereldwijde tekort aan chips gevoeld, met enkele autofabrikanten Er wordt gezegd dat de productie in de Verenigde Staten wordt stopgezet Vanwege het gebrek aan chips die alles helpen regelen, van de motoren tot de airbags. Het gebrek aan chips heeft ook bijgedragen aan problemen met de elektronica-voorraad, waaronder de nieuwe Xbox Series X en PlayStation 5Beide zijn verkocht in de Verenigde Staten en wereldwijd.

Ook het Witte Huis werpt licht op Gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen Voor eerstelijnsgezondheidswerkers in het begin Coronapandemie

Het bevel roept ook op tot een langere en meer diepgaande evaluatie van een breder scala aan toeleveringsketens die cruciaal zijn voor de Verenigde Staten, waaronder de sectoren defensie, volksgezondheid en energie.

Biden ontmoette woensdagmiddag een tweeledige groep wetgevers om de toeleveringsketen van de VS te bespreken voordat hij het uitvoerend bevel ondertekende.

“Dit is een gevoelig gebied waar Republikeinen en Democraten het over eens zijn”, zei Biden.

Zie ook: Het Biden-voorzitterschap: wat het betekent voor technologie

READ  Een Xbox One-controller synchroniseren met je console
Written By
More from Vanessa Hale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *