De Xbox One-console wordt niet herkend door een Windows-pc

Sommige gebruikers hebben problemen met het aansluiten van de Xbox One-controller op hun pc via een USB-kabel. Nadat je je Xbox One-controller hebt aangesloten, knippert het lampje zoals verwacht, maar Windows herkent het niet. Sommige gebruikers probeerden het stuurprogramma van de Xbox One-controller bij te werken vanuit Apparaatbeheer, maar het stuurprogramma van de controller was niet aanwezig. Als u een dergelijk probleem ondervindt met uw Xbox One-controller, kunnen de oplossingen in dit bericht u mogelijk helpen het probleem op te lossen.

De Xbox One-console wordt niet herkend door een Windows-pc

Als uw Windows-pc uw Xbox One-console niet herkent, zijn de batterijen mogelijk leeg. Vervang de batterijen en controleer opnieuw. Als dat werkt, bespaart u tijd op de volgende methoden voor probleemoplossing. Als dat nog steeds niet werkt, probeer dan de oplossingen om het probleem op te lossen.

 1. Controleer uw USB-kabel
 2. Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit
 3. Controleren op Windows-updates
 4. Universal Serial Bus Controller-update
 5. Overschakelen naar USB-gegevenskabel

Hieronder hebben we al deze oplossingen in detail uitgelegd.

1]Controleer uw USB-kabel

Sluit eerst uw Xbox One-controller aan op een andere USB-poort. Dit laat u weten of de USB-poort goed werkt. Als Windows uw console op een andere USB-poort niet herkent, is de USB-kabel mogelijk beschadigd. Om dit te controleren, sluit u de controller aan op een andere computer met dezelfde USB-kabel.

2]Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit

Probleemoplosser voor hardware en apparaten_Windows10

Probleemoplosser voor hardware en apparaten is een tool die is ingebouwd in Windows-apparaten en waarmee gebruikers hardwaregerelateerde problemen kunnen oplossen. Voer de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit en kijk of deze wijzigingen aanbrengt.

READ  Xbox Insider brengt twee onaangekondigde "grote" Xbox Series X-games uit

3]Controleren op Windows-updates

Het installeren van de nieuwste Windows-updates loste het probleem voor veel gebruikers op. U kunt dat ook proberen en kijken of het het probleem voor u oplost. Dit zijn de stappen om te controleren op updates op computers met Windows 11 en Windows 10:

windows 11-updates

 • Windows 11: Open de app Instellingen en selecteer Bestand Windows Update categorie vanaf de linkerkant. Klik nu op Controleren op updates knop. Als er updates beschikbaar zijn, tikt u op Download het installatiebestand.
 • Windows 10: Open de Instellingen-app en ga naar “Update en beveiliging > Windows Update. Klik nu op Controleren op updates knop.

4]Universal Serial Bus Controller-update

Als de bovenstaande oplossingen uw probleem hebben opgelost, opent u Apparaatbeheer en werkt u het stuurprogramma van de Universal Serial Bus Controller bij. De stappen hiervoor staan ​​hieronder beschreven:

 1. Klik op winnen + X toetsen en selecteer apparaat beheerder.
 2. Wanneer Apparaatbeheer op uw scherm verschijnt, vouwt u uit Universal Serial Bus-controllers knooppunt.
 3. Controleer of er is ASMedia USB3.0 uitbreidbare host Bestuurder. Zo ja, klik er dan met de rechtermuisknop op en kies Stuurprogramma-update.
 4. Selecteer nu een bestand Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s kiezen.

Windows zoekt en installeert de nieuwste versie van de stuurprogrammasoftware (indien aanwezig). Dit zou je probleem moeten oplossen. Als dit niet het geval is, probeert u de volgende oplossing.

5]Schakel over naar USB-gegevenskabel

Veel gebruikers bevestigden dat het gebruik van een USB-gegevenskabel in plaats van een USB-oplaadkabel hun probleem oploste. Als u ook een USB-oplaadkabel gebruikt om de console op uw computer aan te sluiten, vervangt u deze door een USB-gegevenskabel. Het zou moeten werken. Wanneer u uw console aansluit door de USB-oplaadkabel te vervangen door een USB-gegevenskabel, installeert Windows automatisch de Xbox One-consoledriver en wordt deze weergegeven in Apparaatbeheer. Daarna zou je Xbox One-console normaal moeten gaan werken.

READ  The Stanley Parable: Ultra Deluxe Editions op Xbox, PlayStation, Switch en pc

Als dat niet werkt, opent u Apparaatbeheer en verwijdert u het stuurprogramma van de Xbox One-controller vanaf daar. Nadat u het stuurprogramma hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op. Sluit nu uw console aan op uw computer en laat Windows het stuurprogramma opnieuw installeren. De controller zou deze keer moeten gaan werken.

Lezen: Fix Error 0x800706b5 Xbox Game Pass.

Waarom herkent mijn computer mijn Xbox One-controller niet?

Als u probeert een draadloze Xbox One-controller (Bluetooth) op uw pc aan te sluiten, maar deze geen verbinding maakt met uw pc of uw pc deze niet herkent, is het Bluetooth-stuurprogramma van uw pc mogelijk defect. Dit probleem kan worden verholpen door het Bluetooth-stuurprogramma bij te werken. Daarnaast raden we ook aan de Bluetooth-probleemoplosser uit te voeren en te kijken of dit u helpt. Als uw Xbox One Bluetooth-controller voorheen goed werkte, zou deze beschikbaar moeten zijn in uw lijst met Bluetooth-apparaten. Verwijder het Bluetooth-apparaat en voeg het opnieuw toe.

Als je een bedrade Xbox One-controller op je pc aansluit maar je pc deze niet herkent, voer dan eerst de probleemoplosser voor hardware en apparaten uit en kijk of het probleem hiermee is opgelost. Als het probleem aanhoudt, controleer dan de USB-kabel. De USB-kabel is mogelijk beschadigd. Sommige gebruikers hebben ontdekt dat de USB-oplaadkabel niet werkt met de Xbox One-controller. Als u ook een USB-oplaadkabel gebruikt om de console op uw computer aan te sluiten, vervangt u deze door een USB-gegevenskabel.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn computer mijn Xbox-console herkent?

Als je een Bluetooth Xbox-controller hebt, koppel je deze gewoon met je computer en sluit je hem vervolgens aan. Voor een bekabelde console moet u een USB-kabel gebruiken om deze op uw computer aan te sluiten. Als je computer je Xbox-console niet herkent, controleer dan eerst of de USB-kabel beschadigd is. Afgezien daarvan kun je ook een aantal andere oplossingen proberen, zoals het loskoppelen en opnieuw verbinden van je Bluetooth-controller, het bijwerken van je Bluetooth- en Xbox Controller-stuurprogramma’s, enz.

READ  Dungeon Scavenger maakt zijn weg naar Xbox One met een unieke Dungeon-ervaring

Ik hoop dat dit je helpt.

Lees dan: Als u games van Xbox verwijdert, wordt er geen schijfruimte vrijgemaakt.

De Xbox One-console wordt niet herkend door Windows

Written By
More from Vanessa Hale
De best verkochte dubbele oplader van Amazon werkt met Xbox One- en Series X-consoles | S en Elite, $ 17
BEBONCOOL-aanbiedingen (97% levenslange positieve feedback) via Amazon A. 2-pack Xbox One /...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *