De Zeeuwse meisjes verzamelden zich om beide finalewedstrijden te winnen en de Divisie I-titel te claimen

ALLEN PARK – Brianna Fortney barstte in tranen uit nadat ze vrijdag een kans had gemist in de beslissende vijfde wedstrijd tijdens de MHSAA Division 1-toernooifinale op Thunderbowl Lanes.

Maar het waren geen tranen van frustratie. Zeeland had het kampioenschap veroverd en ze was zo overweldigd door vreugde dat ze haar opwinding niet kon bedwingen voordat haar team eindigde met een uiteindelijke overwinning van 158-137 op Zuid-Lyon.

‘Veel mensen dachten dat we het niet konden doen’, zei Fortney, een senior. “Mijn zus vertrok en er ging nog een speler weg. Dit is heel bijzonder. Ik ben heel blij dat we dit hebben kunnen doen.”

Zeeland – een coöperatieprogramma van westerse en oosterse middelbare scholen, gecoacht door Tony DeLaura – won de eerste wedstrijd met 185-176. Zuid-Lyon stond op en won de tweede met 149–147 en vervolgens de derde met 193–144. Maar Zeeland wist een thriller van 150-149 neer te zetten en zo een vijfde wedstrijd af te dwingen.

“Er waren twee bowlers ziek, en ze konden pas donderdag oefenen”, zei DeLaura. “We hebben ons teruggetrokken uit Game 4 en ik dacht dat we een kans hadden. Dat betekent veel voor ons programma.”

De finales van het bowlingteam zijn dit seizoen naar een nieuw format verplaatst, waarbij vijf Baker-wedstrijden de kampioen bepaalden.

Het kampioenschap was het tweede kampioenschap van Zeeland en voegde zich bij de Divisie I-titel die het in 2020 won.

Utica's eerstejaars kern zorgde voor de meeste opwinding op weg naar de kampioenswedstrijd. Eerstejaars Ava Mazza scoorde in Game 4 van de halve finale van haar team tegen Zeeland, waardoor Game 5 werd afgedwongen met een achterstand van 2½ tot 1½ van haar team. Utica won vervolgens de vijfde game en dwong een worp van vijf frames af, die Zeeland met 94-92 won.

READ  Doe-het-zelver verandert een dikke PS5 in een slanke, watergekoelde PS5 met een diameter van 2 cm

South Lyon schoof op naar de kampioenswedstrijd door Oxford in drie wedstrijden uit te schakelen.

Utica, met drie eerstejaars in de opstelling, schoot door de play-offs en eindigde als eerste in de gespeelde wedstrijden op 3.197. South Lyon werd tweede met 3.192 en Macomb Dakota werd derde met 3.103 punten, één punt achter Zeeland. Holt, Oxford, Grand Blanc en Grand Haven completeerden het deelnemersveld.

Oxford versloeg Dakota in de kwartfinale en moest het opnemen tegen South Lyon, dat de Grand Blanc met 3-1 versloeg. Utica gaat verder met een 3-2 overwinning op Grand Haven en neemt het op tegen Zeeland, dat Holt met 3-2 versloeg in de kwartfinales.