Death Stranding draait op een N64-level 360p ziet er eigenlijk goed uit met DLSS

Natuurlijk, we zijn allemaal opgewonden om glimmende nieuwe 30-serie grafische kaarten van Nvidia te bemachtigen, omdat we allemaal graag willen zien welke games in 8K draaien – zelfs als de meesten van ons geen monitoren hebben die dat ondersteunen gekke resolutie nog niet. De sleutel om de meeste games op dat niveau te krijgen, is echter het nieuwe van Nvidia DLSS ultra-prestatiemodus, die afbeeldingen met een lagere resolutie opschaalt met behulp van adaptive deep learning AI. Maar er is een andere manier om die technologie te gebruiken, zoals een YouTuber heeft aangetoond.

In plaats van een 720p- of 1080p-afbeelding te versterken tot 1440p of 4K, heeft YouTuber 2kliksphilip de ultraprestatiemodus van DLSS gebruikt op Death Stranding draait op een kleine resolutie van 427 × 240 en opschaalt naar 1280 × 720. Het resultaat? Nou, Death Stranding ziet er een beetje slecht uit – het beeld is nogal wazig, er is veel glinstering in verre objecten, en je ziet halo’s rond objecten waar de AI niet helemaal kan achterhalen waar hij een stevige rand moet trekken.

Als u de ultraprestatiemodus op 1080p in Death Stranding gebruikt, wordt de basisresolutie echter verhoogd tot 640 × 360. Zoals 2kliksphilip opmerkt, is dit precies de resolutie die je zou vinden in Nintendo 64-spellen. 640 × 480 was in de jaren 90 een gangbare CRT-monitorresolutie, dus sommige lezers herinneren zich misschien dat ze de originele Doom- en Wolfenstein-games op deze instelling speelden.

Het opschalen van die onhandige versie met lage resolutie van Death Stranding naar 1080p met behulp van de nieuwe modus van DLSS resulteert in een verrassend helder beeld, en het voordeel is absoluut geweldige framerates. Je kunt de volledige video hier bekijken:

Er zijn enkele kleine beperkingen: het kan even duren voordat DLSS voldoende informatie over een scène heeft verzameld om de hiaten op te vullen die zijn ontstaan ​​door deze met een factor negen op te schalen, en de resulterende beelden kunnen soms wat vlekkerig overkomen. Maar terwijl het spel in beweging is, kunnen deze behoorlijk moeilijk op te merken zijn, vooral als je framerates in de beestmodus krijgt. Het is niet perfect, nee, maar het ziet er een stuk beter uit dan het zou moeten.

Zoals 2klikphilip opmerkt, zijn deze applicaties op dit moment meer uit nieuwsgierigheid dan wat dan ook, maar het is niet moeilijk voor te stellen dat DLSS-technologie in de nabije toekomst zijn weg vindt naar Switch-games en VR-games. Het is ook handig als anti-aliasing-techniek: u kunt het laten renderen met de resolutie van uw monitor en vervolgens opschalen naar een hogere resolutie, waardoor er geen andere, duurdere AA-methoden nodig zijn.

READ  Mass Effect-lead geeft aan dat de nieuwe game een vervolg is op zowel Andromeda als Mass Effect 3

Death Stranding en Controle zijn de spellen die 2klikphilip hier als voorbeelden gebruikt, maar er zijn er zeker meer open-world games onderweg die ongetwijfeld zullen profiteren van deze technologie.

Written By
More from Max Mcgee
Doc Gooden over of ’86 Mets had kunnen omgaan met de regels van MLB voor coronavirus
Dwight Gooden begon te lachen en bleef lachen. Nadat hij met zijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *