Deze malware maakt bitcoin-portefeuilles leeg

Softwarepiraten die dachten een gratis exemplaar van Microsoft Windows te downloaden, werden teleurgesteld. Ze zijn het slachtoffer geworden van malware die ‘activators’ gebruikt om cryptocurrency-wallets te legen.

Malware die Bitcoin steelt

Deze malware is gemeld door het beveiligingsbureau Red Canary. Het is ook bekend als Cryptbot. Na onderzoek is de oorsprong van deze software gekoppeld aan een nep-KMSPico-installatieprogramma.

Koop Bitcoin eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor uw eerste aankoop tot € 1.000!

Dit is een tool die door softwarehackers wordt gebruikt om de volledige functies van Microsoft Windows en zijn Office-producten te activeren.

Ze dachten deze diensten zonder licentiesleutel te kunnen gebruiken. Maar indirect werd het een kostbare maatregel: Cryptbot passeerde ‘geïnfecteerde’ en geleegde cryptowallets.

= https://twitter.com/redcanary/status/146644295263586825 “data-service=”twitter”>

Gratis werk

Aangezien beveiligingstools KMSPico meestal blokkeren als een mogelijk ongewenst programma (PUP), wordt het programma geleverd met instructies om uw antivirus- en antimalwaresoftware uit te schakelen. Dit geeft de Cryptobot ontketend.

Zodra de malware het systeem binnendringt, zoekt het naar inloggegevens en andere gevoelige informatie, waaronder bitcoin en portemonnees met meerdere valuta. Naar verluidt kan Cryptbot informatie ophalen van onder andere Electrum, Monero, Exodus en Ledger Live. Ook webapplicaties hebben te lijden.

Aangezien cryptocurrencies puur digitaal zijn en waarde hebben, is dit een bestand honingpot. Ook cryptojacking is een bekend fenomeen: mining vanaf de computer van iemand anders.

Wees dus voorzichtig met wat je downloadt en opslaat op je laptop of desktop. Het beste advies is: stel je voor dat je bitcoin al meer dan 10x waard is en pas je beveiligingsstrategie daarop aan.

READ  Vier Black History Month: download de kleurpagina met de uitzonderlijke Black Lancaster

Het wordt aanbevolen om cold wallets te gebruiken: de privésleutel wordt offline opgeslagen. Dit kunnen verschillende manieren zijn: van hardware tot metalen wallets. Maar hier geldt hetzelfde: Cryptobot kan ook de Ledger Live-app hacken.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kom dan bij ons langs Telegram-chat, vooral het downloaden van bestanden Android nieuws-app van iOS Nieuws-app!

More from Madison Garrett
Epic Games Store geeft 15 gratis games voor de feestdagen weg
Epic Games geeft via de Epic Games Store niet één, niet twee,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *