Digitaal overleg over de stand van zaken rondom de Lochemse weg (N346)

Op de voorgrond staat de route voor de ringweg. Op de achtergrond Friesland Campina (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM / ARNHEM – De provincie Gelderland houdt woensdag 2 en donderdag 3 december digitaal overleg over de laatste ontwikkelingen rondom de aanleg van de N346 Schakel Achterhoek – A1. Het betreft de rondweg Lochem die via Kwinkweerd en Stationsweg via een nieuwe brug richting Nettelhorsterweg leidt.

Op beide avonden komen dezelfde thema’s aan bod. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomsten worden online gehouden via Microsoft Teams. Vooraf aanmelden is noodzakelijk (zie link onder dit bericht). Degene die dit doet, ontvangt een e-mail met een link naar de vergadering. U kunt deelnemen via pc, tablet of mobiele telefoon. Microsoft Teams is gratis te downloaden. Na installatie is de digitale vergaderapplicatie direct inzetbaar. Aanmelden is niet nodig.

Twee breakout-sessies

De bijeenkomsten zijn opgedeeld in 2 deelsessies per avond. De 1e sub-sessie (19:00 – 20:00) gaat over ‘Design and Spatial Quality’. De 2e sessie (20.00-21.00 uur) over ‘Aanbesteding en uitvoering’. Op beide avonden zijn drie specialisten uit de provincie Gelderland en twee leden van het team ruimtelijke kwaliteit aanwezig.

Klaar in 2024

De aanleg van het ontbrekende deel van de Rondweg Lochem vervult niet alleen een (zeer) lang gekoesterde wens van Lochem. De provincie ziet het vooral als een belangrijke schakel tussen de Achterhoek, de A1 en de rest van de Stedendriehoek. De provincie verwacht dat de weg uiterlijk in 2024 open is. De voorbereidende werkzaamheden zijn al enige tijd aan de gang. Zo werden de woningen aan de Spoorlaan afgebroken en werden leidingen onder Kwinkweerd doorgevoerd. Volgend jaar staat de verbreding van het eerste deel van de Nettelhorsterweg gepland.

READ  De cultuur- en mediasector vraagt ​​om een ​​leidende rol in kunstmatige intelligentie

Voor dit project heeft de provincie een speciale website: https: // n346-lochem.gelderland.nl/.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met zondag 29 november aanmelden via www.gelderland.nl/bijeenkomst-N346.

Steun LochemsNieuws en doneer!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *