Dit is de beste e-reader van 2020

Het jaar 2020 was een bewogen jaar op het gebied van e-reader. We zagen de opkomst van E Ink en steeds meer kleur in e-readers. Daarnaast maakten we kennis met veel nieuwe soorten abonnementsopties voor e-readers en tablets. Maar wat is de beste e-reader van 2020?

De Consumentenbond test in samenwerking met NU.nl veel verschillende technologische apparaten, waaronder oordopjes en e-bikes. Nu 2020 bijna voorbij is, nemen we even de tijd om te bedenken welke e-reader het beste uit de test kwam en welke e-reader de ‘beste koop’ was. Eerder schreven we al over de beste e-readers onder de 100 euro en over de beste high-end e-readers. Het is nu echter echt tijd om de absolute winnaar te kronen.

E-books lezen op een iPad of een e-reader: dit zijn de verschillen

De beste e-reader van 2020

NU.nl publiceerde twee artikelen over welke e-reader in 2020 de beste was. De Consumentenbond testte de e-readers onder meer op beeldschermkwaliteit, gebruiksgemak en leeservaring. In totaal zijn zeventien gemakkelijk verkrijgbare e-readers getest. De resultaten waren in beide artikelen hetzelfde. De beste e-reader van 2020 is uitgekomen: de Tolino Vision 5. Dit model heeft een prijs van ongeveer 190 euro, heeft een touchscreen, een 7 inch schermdiagonaal en verlichting. Het cijfer dat deze e-reader van De Consumentenbond kreeg: een 7,8.

In het oordeel kwamen de volgende voordelen naar voren: hij heeft meer dan 5,5 GB opslagruimte en beschikt over wifi, het licht van het scherm past zich automatisch aan het tijdstip van de dag aan, de e-reader is waterdicht, kan tegen een stootje en je kunt er lekker mee rond dertig uur op één batterij.

READ  Puzzel met woorden en ijs

Beste koop van 2020

De best geteste aankoop van dit jaar is de Amazon Kindle Paperwhite e-reader. Dit model dateert uit 2018, maar door de goede prijs-kwaliteitverhouding verdient deze e-reader de titel ‘beste koop’. Dit model krijgt een 7,6 van de Consumentenbond en de prijs varieert rond de 140 euro. De Kindle Paperwhite heeft een scherm van 6 inch en een touchscreen. Het model heeft een grote opslagruimte en functies die compatibel zijn met 3G / 4G. Het enige nadeel is dat je alleen boeken uit de Amazon Store kunt downloaden, het downloaden van boeken van andere webshops wordt voor de Kindle Paperwhite lastig.

Bron: Amazon
More from Madison Garrett
Padres vs. Brewers – Samenvatting van het spel – 24 mei 2021
Milwaukee – brouwers die dichterbij komen Josh Hader San Diego stopte het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *