Dit is waarom het aandeel DiDi dinsdagochtend met 23% daalde

DiDi Global Inc. (NYSE:DIDI) Het verloor dinsdagochtend ongeveer 25% op de aandelenmarkt toen China een cyberbeveiligingsbeoordeling voor het bedrijf lanceerde. Het cyberspace-agentschap van het land heeft ook nieuwe gebruikers verboden de app te downloaden.

Kort overzicht van de klas

Het Chinese bedrijf heeft het moeilijk sinds het vorige week naar de beurs ging. Het debuteerde op $ 14,14 per aandeel, gevolgd door een stijging van $ 16,40. Inclusief de prijsactie van dinsdag, handelt het aandeel nu tegen $ 12,16 per aandeel. De baanbrekende beursgang van vorige week waardeerde DiDi op $68 miljard.

Bent u op zoek naar actueel nieuws, goed advies en marktanalyse?

Schrijf u vandaag nog in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de aankondiging vrijdag laat kwam, reageerden de in New York genoteerde aandelen van de passagiersvervoerder pas vanochtend toen de beurs maandag gesloten was vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag.

naar mij De Wall Street Journal Chinese regelgevers hadden DiDi al gewaarschuwd dat het zijn netwerkbeveiliging zou moeten herzien voordat het op de New York Stock Exchange wordt genoteerd. Het advies kwam weken voor de beursgang en stelde voor de beursgang uit te stellen.

Didi waarschuwde dat ontevreden regelgevers hem zouden kunnen straffen

Reuters meldde vorige maand ook dat Chinese regelgevers het in Peking gevestigde bedrijf onderzoeken op schendingen van de antitrustwetgeving. Ook het prijsmechanisme werd geƫvalueerd. In haar prospectus voor de eerste openbare aanbieding beweerde DiDi publiekelijk dat als regelgevers niet tevreden waren, het in de toekomst een boete zou kunnen krijgen.

Na jaren van verwennerij scherpt China de regels voor techreuzen aan. Naast DiDi voert Peking ook een cyberbeveiligingsonderzoek uit bij andere Chinese bedrijven die in de Verenigde Staten zijn genoteerd, waaronder: Chief Zhipin is de laatste.

Het passagiersservicebedrijf is nu actief in 14 andere landen dan China en heeft jaarlijks gemiddeld 41 miljoen transacties van 493 miljoen actieve passagiers. DiDi ontwikkelt ook actief zelfrijdende technologie om autonome taxi’s van concept naar realiteit te brengen.

Investeer binnen enkele minuten in cryptocurrencies, aandelen, ETF’s en meer met onze favoriete broker,

eToro7/10

67% van de retail CFD-accounts verliest geld

READ  Valse berichten namens WoningNet? Dit is phishing: "Uw registratie eindigt over een paar dagen. Betaal verlengingskosten - een oplichterij ?!
More from Madison Garrett
Craig van Halo Infinite heeft veel paaseieren in het spel
oneindige uitstralingZijn campagne wordt pas in december uitgebracht, maar spelers met vroege...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *