Download de kleurplaat met premium Black Lancaster

Tijdens Black History Month is het leuk om enkele bekende Afro-Amerikanen te leren kennen die Lancaster County naar huis hebben geroepen. Hier is een pagina die je kunt kleuren als je ze allemaal leert kennen en ziet wat ze hebben bereikt.

Om de kleurpagina te downloaden, tikt u op het onderstaande pdf-pictogram:

Madeline Anderson

Madeline Anderson is een filmmaker die Report Inclusivity 1 heeft gemaakt, de eerste documentairefilm gemaakt door een zwarte vrouw. Anderson, nu in de negentig, groeide op in Lancaster en ging naar de JP McCasky High School.

William Parker

William Parker ontsnapte als jonge man aan de slavernij en vestigde zich in Christiana, waarbij hij zijn huis gebruikte als schuilplaats op de Underground Railroad. Help bevrijde mannen en vrouwen te beschermen tegen ontvoering. Hij stierf in 1891 op 69 of 70-jarige leeftijd.

Barney-olie

Henry Norwood “Barney” Ewell, een alumnus van JP McCasky, was een atletiek atleet. Onder zijn vele prestaties als hardloper won hij één gouden en twee zilveren medailles op de Olympische Zomerspelen van 1948. Zijn middelbare school eerde hem met een stadion op zijn naam, en de voorheen bekende locatie werd omgedoopt tot Lancaster Square aan Queen Street in Lancaster Barney Ewell Vierkant. Ewell stierf in 1996 op 78-jarige leeftijd.

Lydia Hamilton Smith

Lydia Hamilton Smith was een zwarte ondernemer die als zaakvoerder werkte voor Lancaster Thaddeus Stevens. Tijdens de slag om Gettysburg leende ze paard en wagen om donaties in te zamelen en uit te delen aan gewonde soldaten. Ze stierf in 1884 op haar 71ste verjaardag.

READ  Download MIUI 12-update, India mobiel menu, live achtergronden en meer wat je wilt weten

William H. Grijs

William H. Gray III was een congreslid van Pennsylvania en werd de meest gekozen zwarte ambtenaar van het land toen hij in het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten diende. Later kreeg hij de leiding over het United Negro College Fund. Hoewel Gray niet in Lancaster werd geboren, ging hij naar het Franklin and Marshall College. Hij stierf in 2013 op 71-jarige leeftijd.

William Webber en Stephen Smith

William Webber, links, en Stephen Smith, rechts, openden in 1835 een houtbedrijf in Colombia. Ze gebruikten hun enorme rijkdom om de afschaffing en hulp van voortvluchtige slaven te ondersteunen. Smith, een fotograaf met een donkere vlek op een geïnfecteerd oog, stierf in 1873 op onbekende leeftijd. Weber stierf in 1876 op 72-jarige leeftijd.

More from Madison Garrett

Nieuw Final Fantasy-gerucht heeft PS5-spelers opgewonden

nieuw Final Fantasy Geruchten hebben PlayStation-gamers op PS5 enthousiast gemaakt. Morgen Remake-tour...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *