Download Spotify Music naar Apple Watch in drie stappen

Spotify heeft een langverwachte functie uitgerold. Apple Watch-bezitters kunnen nu ook muziek van de Zweedse streamingdienst downloaden naar hun smartwatch. Dit scheelt bijvoorbeeld in het vasthouden van de iPhone tijdens het joggen. De enige voorwaarden zijn een premium abonnement en draadloze oordopjes zoals AirPods.

Offline muziek van Spotify op Apple Watch

Een beperking van Spotify is dat het niet mogelijk is om losse nummers te downloaden. Je moet altijd een afspeellijst of album hebben om er offline naar te luisteren. Dit in tegenstelling tot Apple Music, waarmee je alles kunt downloaden. In dit gedetailleerde plan nemen we de playlist als voorbeeld. Ga aan de slag op je iPhone.

  1. Zoek de afspeellijst of het album dat je wilt downloaden.
  2. Klik op het overlooppictogram (···).
  3. Kies Downloaden naar Apple Watch.

Daarna begint de download op uw horloge. In tegenstelling tot wanneer je muziek offline opslaat op je iPhone, iPad of Mac, zie je geen voortgang. Afhankelijk van de grootte van de afspeellijst kan het downloaden enige tijd duren. We hebben een uur besteed aan een afspeellijst met 50 nummers. Dat komt omdat de muziek via bluetooth wordt verzonden en dat is een langzame verbinding.

Spotify Apple Watch-download 001
Klik/tik om te vergroten. (Screenshots: OMT / Raymon Mens)

Muziek beheren en verwijderen op Apple Watch

Opmerkelijk is dat op het moment van schrijven de Spotify-app op iOS niet weet hoeveel nummers er zijn gedownload op de Apple Watch. Ook kun je de voortgang of de opslagruimte die op je horloge wordt gebruikt niet zien via de iPhone- of iPad-app van de streamingdienst. Ga als volgt te werk om muziek van Spotify op je horloge te beheren en te verwijderen:

  1. Open het meest linkse menu in de app op je horloge. Dit doe je door naar rechts te swipen.
  2. Klik dan op Downloads en je krijgt nu een overzicht van de playlists op je Apple Watch.
  3. Vervolgens kunt u op Downloads bewerken klikken om de afspeellijsten te bewerken of te verwijderen.
Spotify Apple Watch-download 002
Klik/tik om te vergroten. (Screenshots: OMT / Raymon Mens)

Beperkingen en snelheid

Er zijn enkele beperkingen om in gedachten te houden. Zo bewaar je tot wel 10.000 nummers op je Apple Watch. Ook moet je rekening houden met een vrij lage snelheid. Het duurt ongeveer 4 minuten om een ​​enkel nummer naar uw Apple Watch te downloaden. Geduld wordt dus aangeraden. Je hebt ook het volgende nodig:

READ  Hackers maken misbruik van de cyberaanval in de pijplijn van de kolonie om phishing te misleiden
  • Spotify Premium-abonnement: Allereerst heb je een Spotify Premium abonnement nodig, want de offline muziek luisterfunctie is alleen beschikbaar voor betalende klanten.
  • watchOSSpotify gaat ervan uit dat alles goed werkt met watchOS 6.0 of hoger. Apple raadt echter watchOS 7.1 of hoger aan.
  • Apple Watch: De nieuwe functie werkt alleen op Apple Watch Series 3. Het nieuwere model is natuurlijk prima, maar gebruikers van de eerste Apple Watch of Series 2 zullen niet kunnen profiteren van de offline luisterervaring.
  • Headsets: elk Bluetooth-model dat rechtstreeks verbinding maakt met uw horloge.

Reageer als eerste.

Reageer op het artikel:

Download Spotify Music naar Apple Watch in drie stappen

More from Madison Garrett
macOS Big Sur releasedatum is 12 november
We hebben er lang op moeten wachten, maar we weten eindelijk wanneer...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *