EA, ontwikkelaar van Respawn Fire Apex Legends voor aanstootgevende opmerkingen

Het personage Watson uit Apex Legends steekt een vinger naar haar mond en raakt de kijker.

schermafbeelding: Respawn Entertainment / EA

Daniel Klein, Leading Game Designer bij Apex LegendsHij werd onlangs ontslagen uit zijn baan bij Respawn Entertainment na schoten Uit oude blogposts en openbare gesprekken die zijn verschenen, maakt de ontwikkelaar racistische en seksistische opmerkingen.

deze foto’s, die vorige maand verscheen, inclusief denigrerende opmerkingen over zowel vrouwen als mensen uit Afrika. In één daarvan werd Klein gezien die verwijst naar XX-chromosomen (een biologische aanduiding die traditioneel wordt gebruikt om naar het vrouwelijke geslacht te verwijzen) als “idiootchromosomen”. Een andere laat hem zien hoe hij over zijn Afrikaanse buren praat alsof het dieren zijn en zegt: “Als je ze voedt, komen ze terug en gooien ze overal heen.”

Klein ik erken Dat deze beelden echt waren op 27 juli, verontschuldigde zich voor de inhoud en merkte ook op dat de opmerkingen uit 2007 waren. Extra zoeken Gedaan door Apex Legends Thordan Smash-personage, wat betekent dat Klein op dat moment 27 jaar oud was.

Het nieuws van de opnames van Klein gistermiddag werd door dezelfde ontwikkelaar bekendgemaakt, die plaatste Lange Twitter-thread Leg de situatie uit en verontschuldig je nogmaals voor zijn eerdere opmerkingen.

“Sindsdien heb ik zoveel energie gestoken in het worden van een beter mens, en nu ben ik zo depressief omdat ik het gevoel heb dat ik nooit zal kunnen goedmaken wat ik was”, schreef Klein. “Ik zei racistische en seksistische dingen, niet omdat ik er sterk in geloofde, maar omdat ik wist dat ik een reactie van mensen kon krijgen. Dat is geen excuus voor wat ik zei; het effect van mijn woorden was hetzelfde, wat er ook gebeurde Ik geloofde.”

Klein, die eerder als beheerder werkte League of Legends De ontwerper van Riot Games heeft een controversiële relatie met Apex Legends community sinds hij begin 2020 bij Respawn Entertainment kwam. Zijn vooruitstrevende beleid en werk aan het balanceren van play for Apex Legends Personages zoals Watson hebben vaak geleid tot gekibbel en intimidatie op sociale media, sommige daarvan Kotaku Live getuige van de wedstrijd. Sommigen hebben de hypothese geopperd dat dit de drijvende factor kan zijn geweest voor de ontdekking van deze eerdere uitspraken.

als ik hem bel Kotaku Voor commentaar was Klein het eens met deze theorie.

“Ik ben volledig eigenaar van de vreselijke, onverdraagzame uitspraken die ik in 2007 heb gedaan en walg van mijn jongere zelf omdat ik ze heb gedaan”, zei Klein per e-mail. “Maar ik twijfel er ook niet aan dat ze zijn verschenen omdat iemand naar dingen zocht om me pijn te doen. EA was op de hoogte van deze bewering en ik heb hen specifiek gevraagd op te letten of deze strategieën tegen andere werknemers in de toekomst.”

Kotaku Ik heb contact opgenomen met moederbedrijf Respawn EA over de beëindiging van Klein en of er rekening is gehouden met deze contextuele omstandigheden, maar er is niet op gereageerd vóór publicatie.

Grote en kleine videogamebedrijven zijn begrijpelijkerwijs zeer alert na de publicatie in Californië rechtszaak tegen seksuele intimidatie Tegen Activision Blizzard. Ubisoft-leiderschap, die zelf betrokken raakte soortgelijk schandaal Vorig jaar nog steeds Bekritiseren door werknemers voor hun passiviteit. Fulbright mede-oprichter Steve Gaynor Heeft onlangs zijn cyclus verminderd Van creatief leider tot schrijver tegelijkertijd verspreidde het nieuws zich over de “giftige” omgeving waaraan hij heeft bijgedragen Hij ging naar het huis studio.

“Ik wou dat ze het risico hadden genomen en me in de wacht hadden gezet”, voegde Klein eraan toe in zijn e-mail. Kotaku“Maar ik kan niemand vragen het risico te nemen.”

READ  Nintendo vraagt ​​Switch-ontwikkelaars om games voor te bereiden op 4K
Written By
More from Aubrey Mason

Consoles uit de Xbox-serie krijgen bij de release 30 geoptimaliseerde games – Gaming – Nieuws

Microsoft heeft de lijst met games vrijgegeven die op 10 november beschikbaar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *