Een ruwe start dreigt voor de Oilers in een wedstrijd die ze hadden kunnen winnen

Het is moeilijk om de Carolina Hurricanes te verslaan als je slim en gedetailleerd hockey speelt.

De Edmonton Oilers probeerden het op een andere manier in de eerste 20 minuten van zondag, en hoewel hun spel in de laatste 40 minuten sprankelde, struikelden ze nooit in een competitieve 2-1 nederlaag in Rallye.

“Ik zou zeggen dat er momenten zijn in deze wedstrijd die misschien niet zijn gegaan zoals we wilden”, zei hoofdcoach Jay Woodcroft. “Maar er waren veel echt goede momenten en veel echt goede details in onze game.”

Het was echt een periode van verwaarlozing die niet overwonnen had kunnen worden met twee goed presterende. In de laatste veertig minuten speelde Edmonton een uitstekende speler op de weg tegen een van de eliteteams van de NHL, maar kon het tweede doelpunt na Hurricanes-doelman Frederic Andersen niet scoren.

“Er zijn twee dingen die je kunt doen”, zei de hardwerkende vleugelspeler Zack Hyman over zijn 2-0 achterstand in de eerste helft. “Je kunt gaan liggen en je laten overrijden, of je kunt terugvechten en hard spelen. Ik dacht dat we het deden. We kregen er uiteindelijk één (doel), maar we faalden.”

Dus wat leidde tot een zeer sterke prestatie van de Oilers op zondag?

Warren Foegele maakte een grote overtreding op slechts 51 seconden in zijn terugkeer naar Carolina toen de voormalige Canes-vleugelspeler achteloos in buitenspelpositie stapte terwijl hij probeerde in een een-op-een te komen met Conor McDavid, waardoor een doelpunt dat door de Oilers zou worden gescoord teniet werd gedaan ster bij videobeoordeling. Het was uiteindelijk een broodnodige goal en een onbedoelde fout die erg kostbaar bleek.

READ  De Zelda: Kingdom's Tears Piraten vinden geheime zweefvliegtuigen die gekoppeld zijn aan een nog niet uitgebrachte amiibo

Na 11 minuten liep Yvan Bouchard recht door Main Street om een ​​nettoverlies te nemen – zijn derde gemiste net in de wedstrijd in dat vroege stadium. De schijf ging meteen de andere kant op en eindigde Edmonton in een prachtig passingspel, waar hij vijf minuten later met de Oilers een baken van chaos bezorgde, de kleine straf voor het hebben van te veel mannen op het ijs.

Drie fouten. tegenhouden. Een doel verwijderd.

“We kunnen zeker beter”, zei Woodcroft. “Als je een wedstrijd speelt tegen een getalenteerd en hardwerkend team zoals de Carolina Hurricanes, zijn dit de kleine momenten in de game die je moet vinden om te winnen. Vanavond hebben we dat niet gedaan.”

vriendschappelijk vuur? domme fouten?

Noem ze zoveel je wilt, maar een afgeleide openingsperiode en de Carolina Premier League waren twee hindernissen die de Oilers zondag niet konden overwinnen, hun derde sterke inspanning op rij tijdens een roadtrip die begon in Tampa en Florida.

Het zijn drie echt goede teams en we kwamen uit met één overwinning van de drie”, zei Heymann. “Ik wil meer, maar ik dacht dat we heel goed speelden en al die wedstrijden. Weet je, later als het gaat om de intrinsieke moed in de play-offs enz. De wedstrijden zijn strak en de teams zijn goed en dit is een geweldige leerervaring voor ons.”

MacDavid trok een dubbele minderjarige die erg plakkerig was in de eerste periode toen Brady Skagi’s toverstok wat tandbeschadiging leek te veroorzaken, maar de kapitein moest het hele manvoordeel – en de rest van de periode – missen terwijl het verbandveld werd genaaid. De Oilers verloren ook hier van de Specials en gingen met 0-4 in een powergame, terwijl ze een doelpunt toestonden aan de kracht van Hurricanes, waardoor doelman Mike Smith onveranderd bleef in een keurig passerend spel.

READ  Nieuwe trailer van Naruto X Boruto: Ultimate Ninja Storm Connections toont "Hoogst gerangschikte personages"

“Ik dacht dat onze concurrent niet in de hitlijsten zat”, zei Woodcroft. “Ze duwden en duwden ons… Het was een hockeywedstrijd. Er is veel goeds.”

Verdedigend maakten deze oliemannen grote stappen onder Woodcroft. Ze lieten woensdag slechts 23 schoten toe in Tampa en slechts 29 schoten in Rally terwijl ze hun tweede opeenvolgende wedstrijd op deze reis speelden. Smith was meer dan goed genoeg in het net, droeg een team met iets meer dan 60 goals tegen twee en gaf zijn partij een grote kans op minstens één punt.

In het grote geheel is deze groep voorbij de fase van “leerlessen” van hun collectieve ontwikkeling. Maar zo goed verdedigend spelen in deze omgeving is iets waar ze al heel lang naar streven, en er zijn tastbare tekenen dat de Oilers onder Woodcroft misschien dicht bij het bereiken van hun doelen komen als het gaat om teamspel.

“Ik denk dat er veel goede dingen zijn in die wedstrijd. Ons team heeft me veel laten zien in deze wedstrijd, in een moeilijke omgeving en een back-to-back situatie”, zei de coach. “De concurrentiekracht van ons team heeft indruk gemaakt mij tijdens deze eerste drie wedstrijden. Het niveau van de tegenstander was uitstekend en elk van deze tegenstanders presenteerde of presenteerde ons verschillende problemen. We hadden de kans om al die wedstrijden te winnen.”

Edmonton speelde zonder enkele grote namen, omdat de blessures begonnen toe te nemen.

Ryan Nugent-Hopkins miste zijn tweede wedstrijd met een schijnbare schouderblessure – waarschijnlijk de reis afgemaakt, misschien meer. Keeler Yamamoto kwam zaterdag niet in actie na een save in Florida. Woodcroft nam hem dag in, dag uit op in de ploeg die ook Jesse Poliujarvi en Duncan Keith mist door een blessure.

READ  Remedy's Same Lake deelt een foto van Max Payne Cast, en dit is een warm maar verdrietig weerzien na 22 jaar

De roadtrip eindigt in Philadelphia en Chicago, waar de Oilers’ Rally-wedstrijd genoeg zou moeten zijn om drie of vier punten te scoren.

De manier waarop ze de laatste 40 minuten in ieder geval speelden.