Egypte heropent luchthavens en verwelkomt toeristen in piramides na sluiting van COVID

Egypte heropent luchthavens en verwelkomt toeristen in piramides na sluiting van COVID

CAIRO – Egypte heeft de internationale vluchten opnieuw opgestart en de belangrijkste toeristische attracties, waaronder de Grote Piramiden van Gizeh, woensdag heropend na meer dan drie maanden sluiting vanwege de coronaviruspandemie.

Het land sloot zijn luchthavens voor geplande internationale vluchten en sloot medio maart beroemde historische locaties, omdat de regering de verspreiding van het virus wilde tegengaan.

Dat bracht de toeristenindustrie, die volgens de regering 5 procent van de economische productie voor zijn rekening neemt, maar die volgens analisten wel 15 procent kan uitmaken als banen en investeringen die indirect verband houden met de industrie, tot een virtueel einde worden gebracht.

Bezoekers waren de eerste dag weinig in Gizeh, zeiden getuigen van Reuters, eraan toevoegend dat ze slechts een handvol mensen zagen op de normaal volgepakte site.

“Het is een mooie plek, hier zien we het symbool van Egypte en daarom komen we hier”, zei toerist Ravalonandrasana Maurice.

Ondertussen vertrokken woensdag 16 vluchten vanaf de internationale luchthaven van Caïro, zei de luchtvaartminister. Twee aankomstterminals waren ’s ochtends leeg, maar een scherm toonde vier geplande vluchten die naar verwachting zouden aankomen vanuit Toulouse, Koeweit, Tunis en Amman.

Minister van Toerisme en Oudheden Khaled al-Anany zei dat twee chartervluchten woensdagochtend aankwamen op luchthavens in de Zuid-Sinaï en de Rode Zee met toeristen uit Oekraïne.

Deze provincies langs de kust van de Rode Zee en Marsa Matrouh aan de Middellandse Zee mochten heropenen omdat ze tot nu toe de laagste cijfers hadden.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft 68.311 gevallen van het coronavirus en 2.953 sterfgevallen geregistreerd.

READ  Final Fantasy 7 Remake heeft mijn kindertijd overgenomen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *