Facebook wordt ook aangepakt door Apple, Epic Games is niet de enige – One More Thing

Apple heeft voorkomen dat Facebook-gebruikers meldden dat de iPhone-maker een toeslag van 30 procent in rekening brengt op aankopen die zijn gedaan via een geplande nieuwe functie, zegt het bedrijf. Reuters. Volgens Apple houdt het sociale medium zich niet aan de richtlijnen.

Een van de regels voor ontwikkelaars is dat ze iPhone-gebruikers niet lastig vallen met “irrelevante informatie”. Met de nieuwe geplande functie voor de Facebook-app kun je rechtstreeks in de app kaartjes kopen voor een evenement. In de regels van de App Store staat dat de aankoop van digitale content moet gebeuren via het betalingssysteem van Apple, zodat het bedrijf die toeslag in rekening kan brengen. Facebook heeft Apple gevraagd af te zien van die extra kosten, zodat al het geld naar de organisatoren van een evenement kan gaan. Maar Apple weigerde.

Klik / tik voor groter. (Afbeelding: Facebook)

Facebook krijgt ook geen speciale behandeling

Facebook heeft al screenshots gelanceerd met het bericht. De functie is nu gelanceerd in de Verenigde Staten, maar zonder het bovenstaande bericht. U ziet het bericht in kleine letters, onder de grote blauwe knop. Rechts zie je de Android-versie, met daar een ander bericht. Helaas is dat bericht ook verwijderd en zien Android-gebruikers het niet.

Een Facebook-vertegenwoordiger zegt het volgende over de situatie.

We zouden nu meer dan ooit de mogelijkheid moeten hebben om mensen te helpen begrijpen waar het geld dat ze voor kleine bedrijven bedoelen, gaat. Helaas heeft Apple onze transparantiekennisgeving over hun belasting van 30 procent afgewezen, maar we werken er nog steeds aan om die informatie beschikbaar te maken in de app-ervaring.

Het is niet duidelijk hoe het bedrijf die boodschap nu via de app kan overbrengen. Het is niet verwonderlijk dat Apple dit gedrag vertoont, want het doet het vaker. Andere apps waarin u iets kunt kopen of kopen, zoals Netflix en Spotify, mogen dergelijke praktijken ook niet bekendmaken. Ook mag er geen link naar een betalingssysteem buiten de app worden geplaatst.

READ  New Yorkers vluchten 'massaal' uit NYC

Reuters

Written By
More from Lesley Curry

Troy nu tijdelijk gratis via de Epic Games Store • Eurogamer.nl

A Total War Saga: Troy is gratis verkrijgbaar via de Epic Games...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *