Fietsen langs de 160 geluksplekken in Boxtel

algemeen

Met een rondje van 21,7 km lang en 27,3 km lang heeft Boxtel twee nieuwe fietsen. Deze leiden tot 160 “happy spots” in de gemeente. Wethouder Désiré van Laarhoven presenteerde zondag de wegen op de laatste dag van het programma Spiegeltent.

Tijdens de vorige versie van de Bon Salon-tent in 2019 werd bezoekers gevraagd te verwijzen naar hun happy place in de gemeente Boxtel. Met behulp van de ingangen zijn twee fietspaden in elkaar gezet.

Drie jaar geleden deelden vrijwilligers van de “Happiness Movement” kaarten uit met het verzoek om de plaatsen van geluk in de gemeente Bochstille te vermelden. De campagne leverde zo’n 600 sites op, vaak dezelfde genoemde. Uiteindelijk kwamen er 160 punten uit. Daar rijden nu twee fietspaden langs. Deze plekken zorgen volgens de aanvragers voor een positief en blij gevoel. Alle sites zijn voorzien van een afbeelding en een korte tekst met verdere informatie. Deze zijn geschreven door de mensen die ze hebben gegeven.

Zoveel te laten zien

Wethouder Van Laarhoven ziet de wegen als een mooie aanvulling op het uitgaansaanbod in de gemeente Boxtel: “De vele persoonlijke bijdragen van onze bewoners maken deze reizen uniek. Ze zorgen ervoor dat geluk en beweging op een bijzondere manier worden gecombineerd. Het laat ook zien dat de vier kernen van de gemeente hebben veel te bieden.”

Rondleidingen zijn te downloaden via de app “Routes in het Groene Woud”, te vinden in de Google Play Store of Apple Store, maar ook te bekijken op www.gelukinboxtel.nlik

READ  Deze telefoons krijgen een (beveiligings)update (week 17)

More from Madison Garrett
Browsers werken samen om extensies te verbeteren
Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox en Microsoft Edge-browsers werken samen om extensies...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *