First Alert Weather geeft een waarschuwing voor mogelijke ijzel

First Alert Weather geeft een waarschuwing voor mogelijke ijzel

Noord-Texas – Er is vannacht tot maandagochtend een weeradvies afgegeven vanwege de mogelijkheid van lichte ijzel. Er is een smal venster waardoor er in de nacht ijskoude regen kan vallen, voordat deze morgen halverwege de ochtend overgaat in volledige regen. Er kunnen gladde plekken verschijnen op verhoogde oppervlakken, waaronder bruggen en viaducten ten noorden van de Metroplex langs de Rode Rivier.

Dit is een zeer moeilijke voorspelling, aangezien slechts een paar graden het verschil betekent tussen natte sneeuw en natte sneeuw. Verwacht wordt dat de temperaturen rond 7.00 uur in Noord-Texas boven het vriespunt zullen stijgen en dat de neerslag zal veranderen in regen. Zodra de neerslag in regen verandert, wordt het ijs dat zich op bruggen en viaducten vormt, opgeruimd.

Goed nieuws vanochtend is dat de bewolking de temperatuur 's nachts in de jaren '30 in plaats van in de jaren '20 heeft gehouden. Daarom beginnen we met warmer weer, wat de potentiële gevolgen van aanvriezende regen zal helpen verminderen. Helaas zorgen de wolken er ook voor dat de temperatuur niet boven de dertig graden stijgt, en door de frisse zuidoostelijke wind voelen we ons alsof we in de twintig zijn.

Onze zondag zal overwegend droog zijn, voordat er vanavond een verstoring optreedt die van west naar oost meer neerslag met zich meebrengt. De temperaturen langs de Rode Rivier zullen vanavond net onder de 32 graden schommelen, omdat lichte ijzel mogelijk is.

De duur van de ijskoude regen zal vannacht kort zijn, vooral ten noorden van de Metroplex. Ook geïsoleerde gebieden in de buurt van Corridor 1-20 kunnen enkele uren onder het vriespunt blijven, met kans op lichte ijzel.

READ  NEET-UG 2021-kandidaten kunnen hun OMR-papieren bekijken en downloaden van de NTA-website - Edexlive

Morgen bij zonsopgang zal de temperatuur terugkeren naar het midden van de 30 graden, terwijl de neerslag overgaat in volledige regen. Plan extra tijd voor uw ochtendrit, want in de gebieden ten oosten van de I-35 kan het soms hevig regenen.

De regen blijft gedurende de dag naar het oosten trekken en eindigt op tijd voor de avondrit.

We bevinden ons nu in een actiever patroon waarbij meerdere verstoringen volgende week verschillende regenbuien met zich mee zullen brengen.

De neerslagtotalen in DFW zullen de komende zeven dagen variëren van 1″-3″ en in onze oostelijke provincies dichter bij 3″-5″. Het team van First Alert Weather houdt het overstromingsrisico in de gaten.

Zodra de temperatuur op maandagochtend boven het vriespunt komt, blijven wij de hele week boven het vriespunt. De temperaturen zullen tot halverwege de jaren 60 boven normaal stijgen. Houd uw regenkleding bij de hand, want donderdag lijkt onze enige droge dag te zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *