Fortnite kan mogelijk weer op iOS worden afgespeeld via Nvidia’s GeForce Now

Fortnite komt misschien later dit jaar terug naar iPhones en iPads, maar niet helemaal zoals je gewend bent. De BBC rapporten dat Fortnite zal beschikbaar zijn om te spelen via de cloudgameservice van Nvidia, GeForce Now. De service is nog niet aangekondigd voor iOS, maar de BBC meldt dat er een aankondiging wordt verwacht voor de feestdagen.

GeForce Now zal zogenaamd in Safari, de webbrowser, worden uitgevoerd in plaats van als een op zichzelf staande app, vanwege de beperkingen van Apple op gamestreamingdiensten die het lastig maken om ze via de App Store te ondersteunen. Met deze service kunt u uw persoonlijke bibliotheek met games streamen naar laptops, mobiele telefoons en andere apparaten die ze anders misschien niet goed zouden kunnen uitvoeren – of helemaal niet. Een standaard “Founders” -plan kost momenteel $ 5 per maand, maar je kunt voor een beperkte tijd gratis spelen.

Het is een absurde, hacky situatie die het resultaat is van twee bedrijven – Epic Games en Nvidia – die rond de willekeurige beperkingen van Apple op iPhone- en iPad-apps werken. Na een openbare ruzie met Microsoft over de weigering om zijn xCloud-service te ondersteunen, zei Apple in een verklaring dat “ontwikkelaars ervoor kunnen kiezen om alle iPhone- en iPad-gebruikers via internet te bereiken via Safari en andere browsers in de App Store”, wat impliceert dat een dergelijke oplossing zou zijn. toegestaan. Apple heeft ook zijn richtlijnen voor ontwikkelaars bijgewerkt met specifieke regels die cloudgameservices zouden kunnen volgen om iOS-spelers te bereiken met betrekking tot het indienen en beoordelen van individuele games, hoewel Microsoft het compromis nog steeds een “slechte ervaring voor consumenten” noemde. (Microsoft heeft sindsdien gezegd dat het van plan is om xCloud ergens volgend jaar via Safari naar iOS te brengen.)

READ  Epic Games promoot PUBG Mobile in Jab bij Apple boven Fortnite Ban

Het resultaat van een potentiële GeForce Now-browseroplossing is dat Fortnite beschikbaar zou zijn, maar alleen voor degenen die door de hoepels springen die nodig zijn om de streamingdienst van Nvidia op een iPhone in te stellen. In dat scenario Fortnite ziet er misschien beter uit, dankzij afbeeldingen met een hogere getrouwheid, omdat het wordt gestreamd vanaf een pc. Maar er is geen garantie dat het zo responsief zal werken als de native Fortnite mobiele app wel, aangezien deze zich in een browser bevindt en mogelijk te maken heeft met latentieproblemen en andere problemen.

Apple verboden Fortnite in augustus nadat de ontwikkelaar van de game, Epic, in het geheim een ​​optie voor in-app-aankopen had toegevoegd die lagere prijzen bood, maar Apple niet de typische korting van 30 procent opleverde. De twee bedrijven zijn sindsdien verwikkeld in een juridische strijd, waarbij Epic beweert dat Apple het monopolie behoudt over de App Store en zijn betalingssystemen. Apple heeft tot dusver een uitspraak gewonnen waardoor het kon blijven blokkeren Fortnite.

GeForce Now verliet formeel de bèta en lanceerde zijn betaalde laag in februari en kan momenteel games streamen naar Windows-pc’s, Macs, Chromebooks, Android-telefoons en Nvidia’s Shield-streamingbox. Het gaat in tegen een aantal andere game-streamingdiensten die het afgelopen jaar zijn gelanceerd, waaronder Microsoft’s xCloud, Amazon’s Luna en Google’s Stadia, en veel van die services hebben te maken met vergelijkbare beperkingen voor het lanceren van native apps voor het mobiele platform van Apple.

Written By
More from Eda Greene

IPL 2020 Live: IPL online bekijken

IPL 2020, het dertiende seizoen van de Indian Premier League, begint vanaf...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *