Fortnite-maker klaagt Google aan in Australië

de nieuwe Australische rechtszaak Hieruit volgt soortgelijke rechtszaken die Epic Games heeft aangespannen tegen Google en Apple in de VS, de Europese Unie en het VK. Epic Games stelt dat de twee bedrijven app-makers dwingen hun inkomen op te geven.

Voor apps die zijn gedownload van de App Store of Google Play Store, vereisen Apple en Google dat hun betalingssystemen worden gebruikt bij het doen van in-app-aankopen. In Epic Games zijn dit bijvoorbeeld de valuta die spelers bij Fortnite kunnen kopen. De twee techreuzen rekenen hiervoor commissies tot 30 procent aan.

In tegenstelling tot Apple staat Google het downloaden van apps binnen Android toe vanuit andere app-winkels dan de eigen Play Store. Maar in de nieuwe aanklacht beweert Epic Games dat Google dit “verschrikkelijk moeilijk” maakt, waardoor de maker van zoekmachines de wetten inzake consumentenbescherming zou kunnen overtreden.

De strijd om app-winkels

Volg de rechtszaken van Epic Games nadat Fortnite is verwijderd uit downloadwinkels. De gamestudio is niet de enige die klaagt over het commissiebeleid binnen de app stores. Zo vinden Spotify, Facebook en tal van mediabedrijven als Bloomberg, The New York Times en Disney dat Apple iets moet doen aan commissies voor betalingen binnen de app store.

READ  Dit waren de meest populaire series in 2020 onder illegale downloaders
More from Madison Garrett

Serieuze Sam 4-systeemvereisten

Serious Sam 4, het spel niet langer ondertiteld Planet Badass, komt uit...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *