Forza Horizon 5 ondersteunt geen cross-save tussen Xbox- en Steam-versies

Er zijn nog maar een paar maanden tot de release van Forza Horizon 5, dus er wordt meer informatie over de game vrijgegeven. Hoewel we het al hadden over het ontbreken van een Forza Horizon 5-demo, ontdekken we nu de mogelijkheid van een cross-save.

Hoewel Forza Horizon 5 cross-save op Xbox-platforms en de Windows Store-versie ondersteunt, is het niet compatibel met de Steam-versie van de game. Dit betekent dat als je de game voornamelijk op de Steam-versie speelt en vervolgens besluit om op de Xbox-versie te spelen, je voortgang niet wordt overgedragen. Ja, dit is absoluut slecht nieuws voor degenen die op zoek waren naar de Steam-versie of omgekeerd.

Dit komt waarschijnlijk doordat de Xbox en Windows Store de Xbox-cloudservice gebruiken om geschiedenis op te slaan. Welke Steam-versie geen toegang heeft. Dit is precies wat er gebeurde met de Steam-versie van Forza Horizon 4. Dit heeft me ertoe gebracht Forza Horizon 4 op Windows te kiezen, ondanks de aanhoudende problemen met de Windows Store. Dit kan de verkoop van de Steam-versie van Forza Horizon verlagen, maar we zullen het pas weten als de game in november 2021 wordt gelanceerd.

Forza Horizon 5 zal de grootste game in de serie tot nu toe zijn en zal plaatsvinden in Mexico, met 11 unieke biomen, waaronder Canyon, Tropical Coast, Rocky Coast, Farmland, Arid Hills, Jungle, Sand Desert, Living Desert, Volcano, Moeras, en Centraal Mexico-Stad Guanajuato.

Als je een fan bent van arcade-racegames met een vleugje racen in de open wereld, zou Forza Horizon 5 op je kooplijst moeten staan. Ik weet dat het zeker van mij is. Forza Horizon 5 wordt op 9 november 2021 uitgebracht voor Xbox One, Xbox One X en Xbox Series X | S en pc (Steam, Windows Store).

READ  Xbox Series X werkt aan het oplossen van grote lanceringsproblemen

U moet de versie selecteren die geschikt is voor u – Xbox- en Windows-versies om cross-save of Steam-versie te ondersteunen voor een betere gebruikerservaring. Laat ons in de reacties weten welke versies je uiteindelijk beslist.

Meer Forza Horizon 5 nieuws slechts een klik verwijderd:

Written By
More from Vanessa Hale
Hitman 3 krijgt in een toekomstige update ray tracing op de Xbox Series X, maar hoe zit het met de PS5?
Volgens ontwikkelaar IO Interactive zal Hitman 3 in een toekomstige update ray...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *