Game on: London Street Basketball Tournament – een foto-essay | Sport

Basketbal is niet de meest spraakmakende sport in het VK, op de een of andere manier gezien als een Amerikaans fenomeen, maar een bloeiende gemeenschap van jonge Londenaren volgt en beoefent de sport vurig. Nu competitieve wedstrijden in de wacht staan, besloot basketbalspeler Nhyira Asihene, bekend als Heish, een geïmproviseerd toernooi te organiseren in het zuidoosten van Londen.Met de ambtenaar Londen basketbalcompetitie uitgesteld tot november, het leek erop dat een straattoernooi de perfecte manier zou zijn om spelers samen te laten genieten van hun sport.

Speler probeert voorbij een ander te komen“Veel mensen stonden te popelen om weer op de baan te komen en waren blij weer actief te worden”, zegt Nhyira. “Ik wilde een sfeer van vrede, liefde en positiviteit creëren onder de jongeren in onze gemeenschap. We zijn ons bewust van wat er met al het protest is gebeurd, en dit laat zien hoe we allemaal met elkaar kunnen opschieten en verenigd kunnen zijn als één. “

Spelers op het toernooi in Curlew Close
Spelers op het toernooi in Curlew Close

Het toernooi vond plaats op een zonnige ochtend op maandag 31 augustus. Om 11.30 uur waren de spelers aangekomen op het straatplein in Curlew Close. De baan had een voelbare buzz, vol spelers die aan het opwarmen waren en hun slagen oefenden. Sommigen waren de bal al aan het dunken onder het gejuich van hun concurrenten.

Nhyira Asihene (Heish), de organisatorSpelers werden verdeeld in teams van vier. De ene kant van het veld waren degenen die samen spelen in lokale teams zoals de Greenwich Titans; aan de andere kant, degenen die elkaar pas net hadden ontmoet, nadat ze het toernooi hadden zien adverteren op Facebook, TikTok of Instagram.

Geen enkele speler krijgt een gemakkelijke tijd op het veldDe wedstrijden werden gespeeld op half-court, en zodra het fluitsignaal klonk, werd de omgeving belast met spanning en opwinding.

Joe dringt agressief door de basket van het rivaliserende team naarmate het spel steeds intenser wordtDe teams speelden korte, intense wedstrijden en streden om als eerste 15 punten te behalen, op een manier die typerend is voor straattoernooien. Naarmate de intensiteit van de spelen toenam, werd het veld luider en levendiger. Plots viel er een stilte in een moment dat onthulde hoe hard de jongens hadden gespeeld; een speler had zijn knie ontwricht en er werd een ambulance gebeld. Iedereen klapte en schreeuwde aanmoediging terwijl hij op een brancard werd weggereden.

Spelers op het toernooi in Curlew Close
Spelers op het toernooi in Curlew Close
  • Met de klok mee van linksboven vecht Jordan zich een weg door de verdediging; sommige spelers hebben nog de energie voor nog een spel; Emmanuel, in het midden, helpt de scores bij te houden; de geëlimineerde teams blijven om het einde van het toernooi te bekijken

Terwijl teams werden uitgeschakeld, bleven spelers die waren uitgeschakeld op het veld staan ​​om het drama te bekijken. De laatste wedstrijd eindigde rond 16.30 uur en de sfeer op het veld was alsof mensen getuige waren geweest van de finale van de NBA, allemaal gepassioneerd geschreeuw en toewijding.

Een speler vecht hard om de basket te bereiken“Door deze pandemie waren veel mensen niet zo bereid om naar buiten te gaan en deel te nemen aan teamsporten zoals basketbal”, zegt Asihene. “Maar basketbal en andere sporten hebben onze jongeren voorzien van rolmodellen om naar op te kijken.” De afgelopen maanden moeten voor deze jonge spelers als een eeuwigheid hebben gevoeld, maar ze kunnen zeker nog hard spelen.

Het winnende team, Afeez, Joe, Samson en Emmanuel  • Het winnende team: van links naar rechts, Afeez, Joe, Samson en Emmanuel

READ  Pokémon Unite maakt van monstergevechten een teamsport
More from Madison Garrett

FluBot-malware verspreidt zich als de griep: u moet dit weten

De nieuwe FluBot-malware treft Android-gebruikers, door zich als de griep over uw...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *