Game-ontwikkelaar heeft Cyberpunk 2077 opnieuw uitgevonden als een PS1-game

Eerder deze maand, Cyberpunk 2077 uitgebracht op huidige en next-gen consoles, maar wat als de game wordt uitgebracht op een veel ouder platform? Game-ontwikkelaar Anders Lundbjork stelde zich precies dat voor, met een kijk op de game die eruitziet alsof hij helemaal thuis zou zijn op Sony’s originele PlayStation! Lundbjork werkt voor ontwikkelaar van mobiele games Dreamon Studios, en de video is gemaakt met Unity naast “een arcering die hoekpunten naar de dichtstbijzijnde pixel van een lage resolutie haalt, om dat wiebelige uiterlijk van PS1-games na te bootsen”. Het resultaat bootst perfect de console na, en zal old-school fans zeker flashbacks geven naar de originele PlayStation.

De video is te vinden in de hieronder ingesloten Tweet.

Het ontwerp van Lundbjork kreeg veel lof op Twitter, gezien hoe dicht de video lijkt bij games die op de PS1 zijn uitgebracht. Natuurlijk konden sommige respondenten niet anders dan de afbeeldingen vergelijken met de versie van Cyberpunk 2077 die verscheen op PS4 en Xbox One. Hoewel deze opmerkingen voor de grap zijn gemaakt, is er veel controverse rond de huidige generatie-versies van de game. Sommige spelers hebben beweerd dat ontwikkelaar CD Projekt Red die versies opzettelijk voor het publiek heeft verborgen en ervoor heeft gekozen om de graphics van de game exclusief op pc te laten zien. Als gevolg van de verontwaardiging hebben veel winkeliers volledige restitutie aangeboden voor Cyberpunk 2077en PlayStation heeft de game zelfs uit de Store verwijderd. Het lijkt erop dat zelfs leuke projecten zoals deze niet kunnen ontsnappen aan de controverse die er is Cyberpunk 2077 sinds de release!

Interessant genoeg is Lundbjork niet de eerste die zich opnieuw bedenkt Cyberpunk 2077 als een PS1-game. Eerder dit jaar, YouTuber Bearly Regal heeft de game opnieuw gemaakt in Dromen met een vergelijkbare stijl. Blijkbaar heeft het idee om de unieke wereld van de game opnieuw te creëren op een ouderwets platform veel aantrekkingskracht op gamers!

Cyberpunk 2077 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, pc en Google Stadia. Je kunt al onze eerdere berichtgeving over de game bekijken hier.

Wat vind je van Lundbjorks PS1-stijl Cyberpunk 2077? Doet het je denken aan games die op de ouderwetse console verschenen? Laat het ons weten in de comments of deel je mening rechtstreeks op Twitter op @Marcdachamp om over gamen te praten!

READ  Xbox-app verwijderen in Windows 10
Written By
More from Vanessa Hale

GameClub gaat fase II in en importeert pc-games naar mobiel

Joseph Kiuchi 6 september 2020-12: 14 uur Met hevige concurrentie in de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *