Games forceren in Windows-modus op Windows 11/10 PC 2022 Advies

Deze tutorial gaat over het forceren van games in de Windows-modus op een pc met Windows 11/10. We zullen ons best doen om u deze handleiding te laten begrijpen. Ik hoop dat je deze blog leuk vindt, Games forceren in Windows-modus op pc met Windows 11/10. Als je antwoord ja is, deel het dan alsjeblieft nadat je dit hebt gelezen.

inhoudsopgave

Controleer hoe u games kunt forceren in Windows-modus op Windows 11/10 pc

Ik speel af en toe graag klassieke pc-games en de meeste koop ik bij Good Old Games. Hoewel deze games soepel draaien op moderne Windows-pc’s, merk je soms dat ze zijn ontworpen voor apparaten die hun hoogtijdagen ver voorbij zijn. De schermresolutie kan bijvoorbeeld worden ingesteld op 640 x 480 of minder, wat niet op zijn plaats lijkt op moderne monitoren met een hoge resolutie.

Terwijl sommige games opties bieden om ze meteen in venstermodus te spelen, kunnen andere dat niet, en daar beginnen de problemen. Deze gids kijkt naar de verschillende opties die je hebt om pc-games, oud of nieuw, in een venster te spelen in plaats van op volledig scherm. Het eerste dat u kunt proberen, is door op de Alt-Enter-toets op uw toetsenbord te drukken terwijl het spel in volledig scherm wordt uitgevoerd. Sommige games schakelen automatisch over naar de venstermodus wanneer u de snelkoppeling gebruikt, terwijl andere dat niet doen.

Voor sommige programma’s kunt u de weergavemodus wijzigen in de programma-instellingen, inclusief of u deze al dan niet op volledig scherm wilt laten draaien. Open gewoon de instellingen en controleer ze een voor een om te zien of de game die je in het venster wilt spelen oorspronkelijk deze optie biedt. Om u een voorbeeld te geven, Dota 2 heeft een instelling in Video/Audio waarmee u de weergavemodus kunt wijzigen van volledig scherm naar venster of randloos.

READ  Death Stranding draait op een N64-level 360p ziet er eigenlijk goed uit met DLSS

Hoe over te schakelen naar de venstermodus met de sneltoets

U kunt tijdens het spelen van verschillende games overschakelen naar de venstermodus door op een combinatie van toetsen te drukken. Probeer op Alt + Enter sneltoets te drukken wanneer u in de modus Volledig scherm speelt. Deze sneltoets kan de venstermodus activeren wanneer erop wordt gedrukt; Het is echter geen generieke sneltoets die door alle games wordt ondersteund.

Instellingen voor de weergavemodus in games wijzigen

Als het indrukken van Alt + Enter niet genoeg is, vindt u waarschijnlijk een vensteroptie in het spel dat u speelt. De meeste spellen bevatten een vensteroptie in de algemene weergave-instellingen. Om deze optie te vinden, open je de grafische instellingen van het spel vanuit het titelscherm. Zoek dan de vervolgkeuzelijst Weergavemodus zoals die hieronder wordt weergegeven. Kies een vensteroptie om het spel in deze modus te laten draaien.

Sommige vervolgkeuzemenu’s voor de weergavemodus in uw games hebben mogelijk alternatieve vensteropties en opties zonder venster. Het verschil tussen deze instellingen is dat de randloze venstermodus de spellen in het randloze venster uitvoert. Het selecteren van deze optie is vergelijkbaar met het spelen van de game in de modus Volledig scherm, maar je kunt nog steeds gemakkelijk overschakelen naar andere apps.

Een vensterparameter toevoegen aan het doel van de snelkoppeling van de game

Opdrachtregelschakelaars (parameters) zijn opstartschakelaars die u aan programma’s kunt toevoegen om ze op bepaalde manieren te starten. U kunt games zo instellen dat ze in de venstermodus starten door er een vensteropdrachtregelschakelaar aan toe te voegen. Je games beginnen dan te framen terwijl je ze selecteert om te spelen. Zo voegt u een vensterparameter toe aan een game in Windows 11:

 • Als je al een snelkoppeling op het bureaublad voor je game hebt, ga je naar stap vijf. Klik anders met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en selecteer Nieuw en Snelkoppelingsopties in het contextmenu van Windows 11.
 • Klik op Bladeren om het EXE-bestand van de game als snelkoppeling te selecteren en selecteer de optie OK.
 • Selecteer Volgende om een ​​titel voor de snelkoppeling in te voeren.
 • Druk op de knop Voltooien om de snelkoppeling naar de game op het bureaublad toe te voegen.
 • Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad van de game om Eigenschappen te selecteren.
 • Voeg vervolgens een spatie toe aan het einde van het spelpad in het doelvak.
 • Voer de -window opdrachtregelparameter in na de spatie in het doelvak, zoals in de snapshot direct hieronder.
 • Klik op Toepassen om de parameter voor het nieuwe venster op te slaan.
 • Selecteer OK om het venster te verlaten.
READ  Forceer Destiny 2 op Steam Deck en je wordt mogelijk verbannen

Games spelen in venstermodus met DXWnd

DXWnd is een gratis applicatie waarmee gebruikers games in venstermodus kunnen uitvoeren. Het is in de eerste plaats ontworpen om gebruikers in staat te stellen oudere games in venstermodus te starten. Dit programma heeft een exportmap die vensterprofielen bevat voor veel oude gametitels. U kunt echter ook nieuwe Windows-modusprofielen instellen voor nieuwere games.

 • Open de DXWnd-downloadpagina op Sourceforge.
 • Klik op de groene downloadoptie om het DXWnd RAR-bestand op te slaan.
 • Open 7-Zip Bestandsbeheer.
 • Navigeer naar de map met het 7-Zip DXWnd RAR-bestand.
 • Klik op de ellipsknop in het extractievenster om een ​​mappad voor het programma op te geven.
 • Druk vervolgens op de OK-knoppen in de bladervensters voor een map en pak het uit.
 • Sluit het 7-Zip-venster na het uitpakken van het RAR-bestand.
 • Open Verkenner om de map te openen waarin u DXWnd hebt uitgepakt.
 • Dubbelklik op het bestand dxwnd.exe om DXWnd te openen.]
 • Klik op Bestand > Importeren in het DXWnd-venster.
 • Selecteer de submap Exports in de uitgepakte DXWnd-map.
 • Kies een game om in de venstermodus te spelen en selecteer de optie Openen.
 • Klik met de rechtermuisknop op het spelprofiel in het DXWnd-venster om Wijzigen te selecteren.
 • Klik op de ellipsknop om het pad van de gamemap op je computer op te geven.
 • De optie die in het venster moet worden uitgevoerd, moet standaard zijn geselecteerd. Als dit niet het geval is, moet u dit selectievakje aanvinken.
 • Klik op OK om het venster te verlaten.
 • Selecteer “Opslaan” in het menu “Bestand”.
 • Klik op Ja bij het bericht waarin om bevestiging wordt gevraagd om op te slaan.
 • Klik vervolgens op het spelprofiel in DXWnd om het in de venstermodus uit te voeren.
READ  Tetragon verschijnt half augustus op pc en console

Laatste woorden: games forceren in Windows-modus op Windows 11/10 pc

Ik hoop dat je dit artikel begrijpt, Games forceren in Windows-modus op Windows 11/10 pc. Als uw antwoord nee is, kunt u alles vragen via het gedeelte van het communicatieforum dat verband houdt met dit artikel. En als je antwoord ja is, deel dit artikel dan met je vrienden en familie om ons te steunen.

Written By
More from Max Mcgee
WoW’s Chromie bevestigt dat het mutant is, net als de vertelling
Een van de oudste niet-speelbare personages in World of Warcraft is transgender....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *