GameStop-voorraad: een student die veel geld verdiende met aandelen, doneert nu videogames aan een kinderziekenhuis

Hunter Kahn, een student werktuigbouwkunde aan de Cornell University, schonk verschillende consoles en Nintendo Switch-games aan het Minnesota Children’s Hospital in Minneapolis nadat hij afgelopen woensdag bijna $ 30.000 aan GameStop-aandelen had verzilverd, vertelde hij aan CNN.

Khan, die in Stillwater, Minnesota woont, zei dat hij betrokken was bij het kopen van GameStop-aandelen om zich bij de beweging aan te sluiten om te bewijzen dat de “grote jongens op Wall Street” ongelijk hadden. Maar hij zei dat het schenken van een deel van zijn nieuwe fortuin om de kinderen in het ziekenhuis te helpen een beter gevoel was dan wakker worden voor enig financieel gewin.

“Als een van de begunstigden van de recente gebeurtenissen op Wall Street, denk ik dat het belangrijk is voor mij en anderen om ons geluk af te betalen”, schreef Kan. Op Instagram Mail. “Deze gebeurtenissen hebben veel corruptie aan het licht gebracht, en met deze machtsoverdracht is het belangrijk dat we geen mannen worden in hun pakken.”

Het Minnesota Children’s Hospital zei dat de donatie werd geschat op meer dan $ 2.000.

“We zijn erg dankbaar voor deze genereuze donatie die kinderen in onze ziekenhuizen gelukkig zal maken, vooral in deze moeilijke tijden,” zei Jennifer Soderholm, voorzitter van de Minnesota Children’s Foundation, in een e-mailverklaring aan CNN. “Het is inspirerend om te zien dat jonge mensen in onze gemeenschap ervoor kiezen om de gunst terug te betalen en vooraf te betalen.”

Zijn donaties omvatten: zes Nintendo Switch Lite, twee Nintendo Switch, meerdere games en cadeaubonnen voor e-winkels, schermhoesjes en sleutelhoesjes.

READ  Sonic Frontiers mogelijk controversiële functie verwijderd

Het ziekenhuis zei dat patiënten de donaties al gebruikten.

“Geen enkele groep mensen verdient meer videogames dan sommige kinderen die moeilijke tijden doormaken”, vertelde Khan aan CNN.

Nadat Khan een foto van zijn donatie had gedeeld Op de WallStreetBets-pagina op Reddit, Zeer geprezen door velen in de online daghandel. Hij oogstte meer dan 179.000 stemmen voor zijn standpunt. Een gebruiker prees zijn acties en noemde hem ‘de echte Robinhood’.

Kahn zei dat hij anderen die van de beweging hebben geprofiteerd, aanmoedigt om hun geluk te blijven gebruiken om het vooruit te helpen.

“Als we deze mensen op Wall Street zouden bekritiseren en geld van de ene naar de andere kant zouden verplaatsen, zou het zinloos zijn als we ons zouden gedragen zoals de mensen die we bekritiseerden,” zei hij.

Hij behoudt nog steeds de oorspronkelijke 50 aandelen die hij voor $ 30 heeft gekocht en heeft gezegd dat hij van plan is de rest van zijn inkomsten te gebruiken om collegegeld te betalen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *