Geboorteplaats: een nieuw spel dat het regenwoud echt redt

Vanaf deze maand kun je bijdragen aan het verbeteren van de echte wereld door de nieuwe geboorteplaats op je smartphone te spelen. De game geeft je de mogelijkheid om via in-game aankopen deel te nemen aan herbebossingsinitiatieven wereldwijd.

Geboorteplaats is voor iedereen

Birthplace is een spel dat breed toegankelijk is, het is bedoeld voor zowel ervaren gamers als beginners, van jong tot oud. Het is een strategisch spel voor het beheer van hulpbronnen waarin de speler een heroïsche taak heeft: een orang-oetan en een jongen helpen om het verwoeste regenwoud opnieuw aan te planten.

De gameplay is vergelijkbaar met Hay Day

Birthplace-gameplay is vergelijkbaar met succesvolle games zoals Farmville en Hay Day. Maar in plaats van een boerderij te bouwen, herstel je het regenwoud en breng je dieren terug naar hun natuurlijke habitat. De nieuwe mobiele game heeft ook een educatief karakter. Door vooruitgang te boeken in het spel, leer je steeds meer over dieren, planten en ecologische problemen.

Je verwijdert oliepalmen en plant in ruil daarvoor regenwoudbomen. De regenwoudbomen produceren fruit dat de personages kunnen gebruiken om klusjes te doen. Fruit kan ook worden omgezet in complexere items zoals maaltijden. Maaltijden leveren munten op. Je koopt bijvoorbeeld bijlen om dikkere palmbomen te kappen. Hierdoor ontstaat er ruimte om meer regenwoudbomen te planten. Fruit kan ook worden gebruikt om indringers zoals gravers en houthakkers af te schrikken, of om dieren terug te lokken in de herstelde wereld. Door specifieke taken te voltooien, verzamel je geleidelijk encyclopediekaarten. Naarmate het spel vordert, worden nieuwe bomen ontgrendeld en neemt de complexiteit van de economie toe. Je kunt ook andere eilanden ontdekken en nieuwe uitdagingen en verhalen ontgrendelen.

READ  Google Stadia krijgt de komende jaren 400 nieuwe games - Gaming - Nieuws

Terwijl het regenwoud zich uitbreidt, keren steeds meer dieren terug naar het bos. Sommige met een unieke kracht. Zoals Stripes, een tijger die illegale houthakkers kan verjagen. Of Splash, een olifant die water uit het meer opzuigt en daarmee bosbranden kan blussen. Temidden van de nieuw aangeplante bomen bloeit een nieuw ecosysteem van inheemse tropische flora en fauna. Ondertussen help je de jongen en zijn nichtje het restaurant van zijn grootmoeder te herstellen en verkoop je maaltijden gemaakt van fruit uit het regenwoud. Het is pas het begin van een duurzame economie die ervoor zal zorgen dat het regenwoud nog sneller terugkeert.

Geboorteplaats-spel

Een spel voor verandering

Birthplace is de eerste game waarin de in-game bijdragen van spelers in de echte wereld ook matchen met de verhaallijn: de bomen die je in de game plant in het regenwoud van Indonesië komen ook ten goede aan een echt herbebossingsproject in Indonesië. Bovendien onderscheidt de game zich op een unieke manier van concurrerende games zoals Township, Sim City, Klondike, Family Island, Hayday of Farmville: waar je in andere games bomen kapt om nieuwe dorpen en steden te bouwen, gaat Birthplace helemaal over herstel. . en de natuur ontwikkelen. Een speciale in-game nieuwsfeed leert je niet alleen over de dieren en planten in het gebied en de ecologische uitdagingen, maar je krijgt ook updates over de activiteiten in de echte wereld van Birthplace.

Wil je Birthplace proberen en ook bijdragen aan herbebossing? Dan kun je het spel spelen download hier.

Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *