Gebruikt u uw oude spiegelreflexcamera als digitale camera?

Gebruikt u uw oude spiegelreflexcamera als digitale camera?

Eind jaren negentig, toen de digitale revolutie de fotografie inhaalde, waren er mislukte pogingen om een ​​digitale upgrade voor 35 mm-filmcamera’s te ontwikkelen. Stel je een filmcartridge voor met een striker-sensor, dus het idee was dat je je vertrouwde spiegelreflexcamera kon plaatsen en digitaal kon blijven fotograferen. Het gebeurde echter nooit en de meeste spiegelreflexcamera’s lagen op de plank. Dus hier in 2023 is het verrassend om een ​​groep te vinden genaamd I’m Back a Promising Film. Iets dat veel lijkt op een 35 mm-cartridge waaraan een sensor is bevestigd.

De technische uitdagingen zijn niet triviaal, niet in de laatste plaats omdat er geen standaard bestaat voor de afstand tussen de spoel en het belichtingsvenster, en bijna geen ruimte op het brandpuntsvlak in een camera die is ontworpen voor film. Ze hebben het probleem opgelost door een Micro Four Thirds-sensor van 20 megapixels te gebruiken die een enigszins bijgesneden beeld geeft, en wat lijkt op een lintkabel die tussen de achterkant van de camera en de body schuift in een doos die aan de onderkant van de camera wordt bevestigd. camera. Het is niet helemaal duidelijk hoe ze het daadwerkelijke probleem met de raam-tot-raamafstand hebben opgelost, maar we vermoeden dat de sensor op de een of andere manier heen en weer kan schuiven.

Het is een indrukwekkend project, en degenen onder ons die in het verleden filmopnamen hebben gemaakt, kunnen een beetje heimwee naar onze oude uitrusting niet weerstaan, maar we hopen dat het niet te laat komt. Digitale spiegelreflexcamera’s zijn zo alomtegenwoordig dat iedereen die er een wil, er een kan krijgen, en tegelijkertijd heeft de hausse aan filmgebruik veel fotografen een nieuw excuus gegeven om hun oude camera te gebruiken zoals deze oorspronkelijk bedoeld was. We zullen snel zien of het aanslaat, want over een paar dagen begint een crowdsourcingcampagne voor het project.

READ  Apple Seeds de tweede bètaversie van iOS 17 en iPadOS 17 voor ontwikkelaars

Vreemd genoeg is dit niet het eerste project in zijn soort dat we hebben gezien, hoewel het wel het eerste is met een sensor van bruikbaar formaat.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *