Goede Sudoku en vier andere spellen

Aan ik belde we kiezen elke maand een nieuw topspel dat voor ons opvalt. We hebben ook enkele gametips voor je. Dit zijn de beste iOS-games van augustus 2020.

Beste iOS-spellen van augustus 2020

1. iPhone-game van de maand: goede Sudoku

Hoe maak je Sudoku’s sexy? Laat dat maar over aan Zach Gage. Deze gamemaker neemt bekende games en geeft ze een interessante twist zodat ze goed werken op een smartphonescherm. Eerder maakte Gage bijvoorbeeld Spelltower, Flipflop Solitaire, Really Bad Chess en Rocket-Run Pool. Nu heeft hij Sudoku aangepakt.

Sudoku’s zijn in 2005 in Nederland geïntroduceerd. In deze puzzels moet je een raster van negen bij negen vakjes met getallen invullen. Dit doe je totdat de nummers 1 t / m 9 in elke horizontale en verticale lijn staan, net als in de blokken van drie bij drie vakjes. Veel kranten publiceerden dagelijks een Sudoku, waardoor de puzzels enorm populair waren. Toch kunnen ze ook behoorlijk ontoegankelijk zijn. Vooral in de hogere moeilijkheidsgraden.

Gage besloot daar iets aan te doen en creëerde meteen de leukste Sudoku-interface voor een smartphone ooit met Good Sudoku. De puzzel neemt het grootste deel van het scherm in beslag, met de cijfers die je kunt invoeren en een notitiesysteem onderaan. Tik op een vakje in de puzzel en het spel laat direct zien welke nummers daar geplaatst kunnen worden. Eén tik is dan voldoende om een ​​cijfer te plaatsen.

Notities maken

Het is ook gemakkelijk om aantekeningen te maken in de interface. Met de grijze notitool geef je aan welke cijfers in een bepaald vakje geplaatst kunnen worden. U kunt deze optie ook automatisch inschakelen.

Toch wordt het een hele puinhoop. Daarom kun je cijfers een kleur geven. Met blauw geef je aan welke vakjes een bepaald nummer moeten hebben, daarna geef je met rood aan in welke vakjes dat nummer absoluut niet kan. Als je vervolgens in focus mode kijkt door op een cijfer te tikken, krijg je een heel duidelijk overzicht en kun je enkele vakjes invullen.

Het idee hierachter is dat je moeilijkere puzzels leert oplossen. Ook in de krant! De game biedt ook tips over verschillende technieken, met namen als ‘Naked Triple’, ‘X-Wing’ en ‘Swordfish’. Dit is Sudoku voor 2020 en de toekomst.

Goede Sudoku door Zach Gage

Zach Gage

2. PUSS!

Kun jij de kat op elk niveau naar de uitgang krijgen? Deze game biedt altijd een reeks steeds moeilijker wordende levels waar je je tanden in kunt zetten. Het idee is dat je door een doolhof moet bewegen zonder de muren te raken. Als je te lang tegen de muren slaat, verlies je een leven. Je moet het einde van de reeks levels bereiken zonder dat je levens opraken.

Poes! is een taaie game die het meer dan waard is als je van een uitdaging houdt. De baasgevechten zijn voornamelijk intens!

3. Uitvaltijd

Hoewel Stilstand een Nederlandse titel lijkt, komt deze stripboek uit Zweden. De game vertelt over een vrouw in de zomer die lijdt onder de hitte, angst en eenzaamheid. Een uitzonderlijk opvallend thema in de wereld van vandaag. Je moet onder andere de kleur in de afbeeldingen wegtikken om verder te gaan in het verhaal. Een interessant uur om doorheen te lopen, met goed schrijven en een leuke tekenstijl.

READ  E3 2021-plannen aangekondigd: Xbox en Nintendo betrokken, er is geen teken van Sony

!!!! VOEG APP-STOREINFO TOE ZODRA HET SPEL BESCHIKBAAR IS (op 27 augustus) !!!!

4. Game of Thrones: Tale of Crows (Apple Arcade)

In de zomermaanden kan je soms dromen van de kou. In Game of Thrones: Tale of Crows is de winter al aangebroken. De game speelt zich ruim voor de avonturen in de serie en boeken af ​​en volgt de Nachtwacht die het land tegen vele gevaren beschermt.

Je speelt het spel door keuzes te maken in dialogen en expedities uit te zenden. Deze expedities kosten tijd, maar je krijgt bericht als er nieuws is. Dan hebben de mannen je weer nodig om beslissingen te nemen. Een leuke manier om deze wereld in te duiken.

Game of Thrones: Tale of Crows

Terug geven

5. Brawlhalla

Vechtspel Brawlhalla van Ubisoft is nu ook beschikbaar op je iPhone. In de game kun je elkaar van het level verslaan met allerlei verschillende karakters op het slagveld. De game heeft wat problemen met de servers op iOS en er wordt ook geklaagd dat het niet eerlijk is dat je het opneemt tegen consolespelers, terwijl je met een smartphonescherm moet spelen. In ieder geval kun je het spel gewoon gratis proberen en je eigen oordeel vellen.

Meer spellen

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand de App Store in om vijf nieuwe games te ontdekken. Bekijk ook onze lijst met de beste iOS-games voor juli en 15 beste Apple Arcade-games. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download de iPhone app via onderstaande button.

Written By
More from Lesley Curry

AMD Next-Gen Ryzen Threadripper 5000 ‘Chagall’ HEDT CPU’s Krijg eerste ondersteuning

De eerste ondersteuning voor AMD Ryzen Threadripper 5000 HEDT desktop-CPU’s is toegevoegd...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *