Google brengt Apple Silicon-versie van Chrome voor Mac uit

Na de lancering van door M1 aangedreven Macs heeft Google stilletjes een Mac-versie van Chrome uitgebracht die is geoptimaliseerd voor Apple Silicon.


Update 18-11: De Apple Silicon-versie van Chrome voor Mac is nu beschikbaar om te downloaden. Vanaf vanochtend worden die op M1-apparaten met de Intel-variant van de browser nog niet automatisch bijgewerkt. Daarom is een verwijdering vereist om de geoptimaliseerde versie onmiddellijk te krijgen.


Ga naar om te downloaden google.com/chrome en klik op de blauwe knop “Downloaden”. Als u een M1-computer gebruikt, moet u de mogelijkheid krijgen om te kiezen tussen “Mac met Intel-chip” – die wordt aangeduid als “meest voorkomende” – en “Mac met Apple-chip”.

Deze wijziging op de installatiepagina moet nog volledig worden uitgerold naar alle nieuwe MacBook Air-, MacBook Pro- en Mac Mini-apparaten. De nieuwe downloadprompt wordt hieronder weergegeven.


Update 11/17: Google heeft getrokken de voor Apple Silicon geoptimaliseerde versie van Chrome vanwege ‘onverwachte crashes’. Gebruikers die konden installeren, wordt geadviseerd om deze tijdelijke oplossing te volgen om het probleem op te lossen:

  1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Navigeer naar Beveiliging en privacy.
  3. Selecteer bovenaan Privacy.
  4. Selecteer aan de linkerkant Bluetooth.
  5. Selecteer onder uw goedgekeurde aanvragen aanvraag toevoegen (+).
  6. Selecteer Google Chrome.
  7. Start Chrome opnieuw.

Een alternatief is het verwijderen van de nieuwe versie en het downloaden van de reguliere Intel-variant totdat er een update uitkomt.


De Intel / x86-versie werkt al dankzij Rosetta 2, maar er zouden verdere optimalisaties moeten komen in deze update gericht op de nieuwe processor.

Ondertussen melden sommige gebruikers dat de Intel-versie van Chrome voor Mac dat wel is automatisch updaten naar de Apple Silicon-variant. Sinds de laatste release van Chrome later op de middag werd gelanceerd, hebben enkele nieuwe Mac-bezitters vanmorgen de vorige release al gedownload. U kunt chrome: // settings / help bezoeken om het updateproces handmatig te starten.

READ  Video: MVG neemt Nintendo N64-emulaties onder de loep en "Wat ging er mis" door de jaren heen

Deze ondersteuning voor Apple Silicon wordt uitgerold Chroom 87, die een hele reeks andere prestatieverbeteringen bevat. Namelijk een tot 5x vermindering van het CPU-gebruik en een 1,25 uur langere batterijduur dankzij het beperken van de tabbladen op de achtergrond. De Google-browser opent 25% sneller, terwijl bij het laden van pagina’s ook enkele snelheidsverbeteringen te zien zijn.

De nieuwste release bevat ook een app-pictogram dat is geoptimaliseerd voor macOS 11 Big Sur. Het Chrome-logo is geplaatst tegen een witte, afgeronde vierkante achtergrond die beter past bij de ontwerprichting van het nieuwste besturingssysteem. Het komt ook overeen met het Chrome voor iOS-pictogram.

FTC: We gebruiken automatische affiliate-links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Twitter verandert ontwerp nadat gebruikers zeiden dat ze hoofdpijn kregen
Foto: Lionel Bonaventure/AFP (Getty Images) Een paar dagen na de lancering werden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *