Google Chrome blokkeert alle downloads van mobiele apps

Google Chrome blokkeert momenteel alle downloads van de externe website Portable Apps en retourneert “gevaarlijk” als reden hiervoor.

Draagbare apps Het is een populaire bestemming voor het downloaden van Windows-applicaties die niet geïnstalleerd hoeven te worden. De site houdt een grote lijst bij met Windows-software die gebruikers van over de hele wereld kunnen downloaden; Dit omvat draagbare versies van software die een van deze niet officieel ondersteunen.

Google Chrome-gebruikers die de afgelopen dagen hebben geprobeerd apps van mobiele apps te downloaden, hebben gemerkt dat de ingebouwde Safe Browsing-functie van de browser downloads blokkeert. Chrome blokkeerde de download en zette de oorzaak terug in “ernstig”.

Downloads in andere browsers blijven werken. Firefox, dat een speciale versie van Google Safe Browsing gebruikt, downloadt bestanden prima. Brave, dat Google Safe Browsing gebruikt, blokkeert de download net als Chrome. Microsoft Edge waarschuwt gebruikers dat bestanden niet vaak worden gedownload, maar markeert downloads niet als kwaadaardig. Andere browsers kunnen waarschuwingen weergeven of directe downloads toestaan.

Chrome toont één hoofdactie – verwijderen – in het downloadpaneel van de browser nadat een download van draagbare apps is gestart. Als u op de kleine pijl rechts ervan klikt, wordt informatie weergegeven en een optie om de download te behouden.

chrome waarschuwing

Het vakje “Ik begrijp dat deze download schadelijk is voor mijn computer” moet worden aangevinkt voordat u de knop Doorgaan met downloaden activeert. Het enge bericht wordt deze keer omzeild, omdat het gedownloade software prima test op de Virustotal-service van Google. Er kunnen een paar valse positieven zijn, maar alle grote antivirusprogramma’s detecteren geen bedreigingen in gedownloade bestanden.

READ  SwiftKey lost Pixel 4-scrollen op om ook het probleem op te lossen (APK-download)

Portable Apps is nu begonnen met het omleiden van downloads naar SourceForge, zodat Chrome-gebruikers probleemloos bestanden kunnen downloaden.

Geplaatst op de officiële website onthullen Aanvullende informatie over dit onderwerp. Volgens de post werd het probleem voor het eerst opgemerkt door Portable Apps op 23 juli 2022. De operators vroegen om een ​​beoordeling van het probleem, maar kregen geen reactie van Google.

Het lijkt erop dat ze ook contact hebben opgenomen met externe antivirusleveranciers, die bestanden als problematisch markeerden op VirusTotal.

Het is nu onduidelijk waarom Safe Browsing bestanden markeert, maar het lijkt niet kwaadaardig te zijn. Het probleem zal waarschijnlijk in de nabije toekomst worden opgelost.

Nu jij: Gebruik je draagbare apps (via Jongen)

Overzicht

artikel naam

Google Chrome blokkeert alle downloads van mobiele apps

een beschrijving

Google Chrome blokkeert momenteel alle downloads van de website Portable Apps van derden en geeft de “gevaarlijke” reden hiervoor terug.

auteur

Martin Brinkmann

uitgeverij

gax technologie nieuws

Logo

Advertenties

Written By
More from Eda Greene
WWE 2K22 Custom Superstars downloaden
Laatste update: 21 maart 2022 WWE 2K22 heeft een enorme selectie met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *