Google Chrome maakt extensies veiliger met geheel nieuwe update

Google Chrome maakt extensies veiliger met geheel nieuwe update

Google Chrome is zojuist veiliger geworden. De nieuwe update, die momenteel wordt uitgerold, biedt browsers een aantal handige beveiligingsfuncties.

De functionaliteit zorgt er in principe voor dat het downloaden van extensies veiliger wordt. Zo ben je beter beschermd tegen vervelende virussen en malware.

Google Chrome maakt extensies veiliger

De nieuwe functies maken deel uit van Enhanced Safe Browsing, dat vorig jaar aan de populaire browser werd toegevoegd. Deze functionaliteit zorgt er juist voor dat Google Chrome zijn gebruikers beter kan beschermen tegen phishing. Deze lijn is nu ook op het gebied van extensions doorgetrokken.

Dankzij de nieuwe update kan Google Chrome je als gebruiker waarschuwen voor enkele extensies. U kunt bijvoorbeeld kijken of een bepaalde partij te vertrouwen is. Zo niet, dan krijgt u een waarschuwing dat u in gevaar bent. Achter de schermen betekent dit in feite dat de ontwikkelaar akkoord gaat met de voorwaarden Google Developer Program niet gevolgd. De extensie zou echter een paar maanden verouderd moeten zijn, omdat nieuwe ontwikkelaars anders hun voeten niet meer in Google Chrome kunnen zetten.

Google Chrome-beveiligingsupdates
Functie (Afbeelding: Google)

Zoals al duidelijk is geworden, kun je alleen alle extensies downloaden. Google Chrome waarschuwt u dus alleen voor de mogelijke risico’s, maar het is aan u of u het risico wilt nemen of niet. Trouwens, als een ontwikkelaar als onbetrouwbaar wordt bestempeld, hoeft er niet veel te gebeuren. Het kan dus gewoon een waarschuwing zijn dat de betrokken partij onlangs het bedrijf is gestart of een simpele fout heeft gemaakt.

Controleer verdachte bestanden

Naast de extra beveiliging van extensies biedt Google Chrome ook een handige functie voor downloads. Bij twijfel over een bepaalde download is het nu mogelijk om deze te uploaden naar de servers van Google. Het bedrijf zal het bestand dan achter de schermen wat nader onderzoeken, om er zeker van te zijn dat de spam niet binnenkomt. Nogmaals, het is mogelijk om het bestand te downloaden, maar het biedt in ieder geval een extra beveiligingslaag.

Google Chrome krijgt grote update: dat mag je verwachten

Google Chrome voegt nieuwe functionaliteit toe aan Chrome 91. De grote update kwam vorige maand uit. Ben je benieuwd wat deze nieuwe versie te bieden heeft, lees dan zeker bovenstaand artikel!

Reageer op het artikel:

Google Chrome-extensies zijn veiliger dankzij een nieuwe update

READ  Nieuw seizoen van Fortnite niet speelbaar op iOS en Mac: 'Tranen stroomden over zijn wangen'
More from Madison Garrett

Android 11 uitgebracht voor de Samsung Galaxy Z Fold 2

Heb je een Samsung Galaxy Z Fold 2? Dan hebben we goed...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *