Google heeft mogelijk een app voor het traceren van COVID-contacten geïnstalleerd zonder toestemming en mensen zijn boos

Als ondoorgrondelijk groot en machtig internationaal bedrijf is het logisch dat mensen in het algemeen op hun hoede zouden zijn voor Google, net zoals chauffeurs van ruimtevrachtwagens op hun hoede zouden zijn als hun baas hen zou vertellen op een buitenaardse planeet te landen en naar onbekende tekenen van leven te zoeken. Sommige inwoners van Massachusetts voelen zich nu zo nadat ze hebben gemerkt dat de officiële COVID-tracker-app van de staat op hun telefoons is geïnstalleerd, ogenschijnlijk zonder enige waarschuwing of toestemming.

De beschuldigingen komen in de vorm van gebruikersrecensies in Functie voor instellingen voor blootstellingsmeldingen – MA Toepassing Toepassing: Er is altijd nog 1 ster over in de Play Store. Ycombinator heeft het verhaal geplaatst Zo. Hoewel veel van de beoordelingen de beschuldiging volgen van het soort complottheorieën dat een steunpilaar is geworden voor elk onderwerp in de buurt van het coronavirus, hebben gebruikers die klagen over het downloaden van apps van derden zonder toestemming naar hun apparaten zeker een legitieme klacht. Zoals het spreekwoord zegt, als ze het om een ​​goede reden kunnen doen, kunnen ze het ook om een ​​slechte reden doen.

naar mij Google-ondersteuningsdocumentenEen onmisbare COVID-tracking-app Het wordt handmatig gedownload, waarna de gebruiker handmatig opnieuw moet inloggen om verbinding te maken met de trackingmeldingen. Een secundaire methode is om blootstellingsmeldingen handmatig in de Google-app zelf in te schakelen en vervolgens de app automatisch te downloaden voor uw regio (of apps voor regio’s waar u doorheen bent gereisd). De apps zijn niet in alle landen of staten beschikbaar.

READ  Bullet For My Valentine interview bij Download Pilot

Maar sommige gebruikers meldden dat ze naast het handmatig installeren van de Massachusetts-app voor het traceren van contacten, ook de optie voor blootstellingsmeldingen in de Google-app hebben uitgeschakeld. In dit geval is het niet duidelijk hoe een app op de achtergrond moet worden geïnstalleerd, vermoedelijk gekozen voor gebruikers waarvan Google heeft vastgesteld dat ze zich momenteel of eerder in Massachusetts bevinden. Andere gebruikers die zich via de Google-app voor het systeem hadden aangemeld, ontdekten dat de relevante status-apps automatisch werden geïnstalleerd, het verwachte en gewenste gedrag.

Ten minste één lid van het Android Police-team heeft soortgelijke problemen gezien tijdens het rijden van Californië naar Arizona met de Google-rapportoptie handmatig uitgeschakeld, maar is gevonden Arizona-app voor het traceren van contacten toch geïnstalleerd. Dus deze zaak kan verder gaan dan Massachusetts.

Het leek meer een geval van incompetentie dan een overtreding of wangedrag van Senior Brother, Hanluns goed functionerende Old Sword. Maar eerlijk gezegd hebben mensen het recht om boos te zijn, wat het probleem ook is. We hebben contact opgenomen met Google voor commentaar en zullen dit verhaal bijwerken als we iets van het bedrijf horen.

More from Madison Garrett

Lakers vs Thunder Eindscore: LeBron James wint Los Angeles voor de derde keer op rij

Er kan van alles gezegd worden Los Angeles LakersMaar een ding dat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *