Google Maps is meer dan alleen een routebeschrijving. 5 slimme trucs om vandaag te gebruiken

Waar u ook heen gaat, Google Maps kan u een momentopname geven van wat u aantreft als u daar aankomt, van realtime bezoekersaantallen tot menu’s, prijzen en contactgegevens.

Angela Lang / CNET

Ik gebruik Google Maps zelden om een ​​routebeschrijving te krijgen, maar ik open de app bijna elke dag om andere redenen die misschien niet zo voor de hand liggend zijn. De waarheid is dat Google Maps voor veel meer nuttig is dan u alleen laten zien hoe u van punt A naar punt B komt. Onder al die kerstkleurige verkeerspatronen en satellietbeelden met hoge resolutie verbergt een krachtige zoekfunctie die crowdsourced realtime biedt. gegevens over restaurants, winkels, professionele kantoren, openbare parken en praktisch overal waar u maar wilt.

Enkele van de recente updates van Google Maps omvatten het toevoegen van een coronavirus-informatielaag, betalen voor parkeren, verbeterde afbeeldingen en trottoirkaarten, en verbeterde locatie-uitwisseling. Afslag-voor-afslag aanwijzingen zijn zo laatste decennium, relatief gezien. Als je al bekend bent met deze app als navigatietool, ben je slechts een tik, druk of veeg weg van deze en meer Google Maps-superkrachten.

Om het verborgen potentieel van de Google Maps-app op uw telefoon of tablet te ontketenen, bekijkt u de vijf manieren waarop ik Google Maps bijna elke dag gebruik en die niets te maken hebben met het opvragen van een routebeschrijving.


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

Google Maps vernieuwd, iPhone kan binnenkort uw …


1:32

Kijk hoe lang de lijn overal is, van Walmart tot de DMV

img-1254.png

In de Google Maps-app wordt realtime informatie over lijnen, drukte en wachttijden rood weergegeven, maar je kunt op een ander uur van de dag tikken om te zien wat je dan waarschijnlijk kunt verwachten.

Screenshot door Dale Smith / CNET

Voordat ik de deur uitloop, of ik nu naar Walmart ga, de supermarkt, de dokterspraktijk of om mijn rijbewijs te vernieuwen, kijk ik bijna altijd op Google Maps om te zien hoe druk ik kan verwachten dat mijn bestemming zal zijn. Hier leest u hoe u die informatie ook kunt opzoeken.

Tik in de Google Maps-app op het bedrijf of de locatie die u wilt bezoeken en scrol omlaag totdat u een gelabelde grafiek ziet Populaire tijden. Tik op de dag van de week als u een reis plant voor later die week.

Tik op de rode kolom om de huidige gegevens over het voetverkeer te zien, of op een van de blauwe kolommen om een ​​samenvatting te krijgen van hoe druk je het op een ander moment kunt verwachten: Niet bezig, Niet te druk, Een beetje druk of Zo druk als het wordt.

Vervolgens onder het kopje Plan uw bezoek, u vindt algemene informatie zoals piektijden (“tot 5 min. van 6 uur – 12 uur”) en de duur van het gemiddelde bezoek (“Mensen brengen hier doorgaans 20 minuten door”). Nu weet je of je in een oogwenk in en uit bent of dat je een goed boek moet inpakken of je bezoek gewoon op een andere dag moet plannen als de wachttijden niet zo lang zijn.

 coronavirus-café-ca-jdolcourt-dinsdagmaart17-coronavirus

Wil je wachten tot de rij bij het café korter is? Kijk onder “Populaire tijden” om te zien wanneer de drukte gewoonlijk afneemt.

Jessica Dolcourt / CNET

Bekijk menu’s, foto’s en klantrecensies

Naast de navigatietools is Google Maps ook een volwaardige crowdsourced review-app, net als Yelp of TripAdvisor, zodat je een goed idee kunt krijgen van wat voor soort opties je bestemming biedt, evenals de prijs, presentatie en of je Ik zal een lening moeten afsluiten om het te betalen.

Deze functie is net zo handig voor het ophalen en bezorgen van een restaurant als voor het bekijken van menu-opties en prijzen – om nog maar te zwijgen van het goed bekijken van de gerechten. Het kan uw beslissing maken of breken om ergens anders te proberen. Voor degenen die vertrouwen op de wijsheid van de drukte, toont het ook het vijfsterrengemiddelde van de restaurants en individuele beoordelingen om mee te wegen in uw beslissing.

Op de meeste restaurantvermeldingen ziet u bovenaan een navigatiebalk met Overzicht, Menu, Beoordelingen en Foto’s vermeld als opties (mogelijk moet u opzij scrollen om ze allemaal te zien). Tik op een van deze of scrol omlaag. De link met het label Menu staat vaak net onder de openingstijden, maar blijf scrollen totdat je de kop ziet Populaire gerechten om foto’s van eten te zien. Blijf voorbij gaan Populaire tijden tot bijna helemaal onderaan om het vijfsterrengemiddelde en de gebruikersrecensies van het restaurant te vinden.

IMG_4313.JPG

Krijg een idee van het soort keuken dat een restaurant aanbiedt door door menu’s, foto’s en recensies te bladeren in de Google Maps-app.

James Martin / CNET

Reserveer een tafel of plaats een bestelling voor afhalen of bezorgen

Als u eenmaal al uw restaurantopties heeft gezien, hoeft u de Google Maps-app meestal niet eens te verlaten om te reserveren. Als je liever thuis eet, kun je meestal ook afhalen of bezorgen vanuit de app.

Als het restaurant dat u heeft gekozen een reserveringsservice gebruikt zoals Open Tafel, ziet u een tabblad onder het Menu optie die ofwel zegt Reserveer een tafel of Reserveer een tafel. U hoeft niet echt in te loggen op de boekingsservice om de reservering te maken (maar als u bonuspunten verzamelt of anderszins actief gebruik maakt van de service, wilt u dit misschien toch wel).

Zoek voor afhalen of bezorgen naar een optie met het label Een bestelling plaatsen. Een pop-up geeft je een lijst met beschikbare services, zoals DoorDash of Postmates, maar je moet inloggen om je bestelling te voltooien, dus als je een account hebt bij een van deze services, wil je waarschijnlijk die kiezen.

Hé, Google Assistent, hoe kom je op mijn iPhone?

Ik breng het grootste deel van mijn digitale leven door in de beroemde ommuurde tuin van het Apple-ecosysteem, met één opvallende uitzondering: ik gebruik een Google Home ($ 99 bij Walmart) met Google Assistant om mijn slimme huis te bedienen.

Google Assistent is niet ingebakken in iOS Apple’s minder capabele stemassistent Siri doet, maar met een instelling in Google Maps kun je Siri opzij schuiven, zodat je tijdens het navigeren altijd toegang hebt tot Google Assistent.

Om de Google Maps-app op uw iPhone te laten luisteren naar ‘OK, Google’ tijdens het navigeren, opent u de Google Maps-app en tikt u op de menupictogram (de drie gestapelde horizontale lijnen links van de zoekbalk) en tik vervolgens op Instellingen. Bovenaan de pagina, onder het kopje Zich verplaatsen, kraan Navigatie, scrol vervolgens naar de optie met het label Open je Assistent met ‘Oké Google’ en zet de schakelaar aan.

google-assistent-berichten-android

Google Home-apparaten zoals deze Nest Hub worden geleverd met ingebouwde Google Assistent, maar op iPhones moet je een Google-app zoals Google Maps gebruiken om de digitale sidekick op te roepen.

Dale Smith / CNET

Toegegeven, deze tijdelijke oplossing is een beetje wankel – je moet Google Maps instellen om naar een specifieke bestemming te navigeren om de spraakopdracht ‘OK, Google’ te laten werken, en je kunt Siri niet oproepen met ‘Hé, Siri’ terwijl deze functie is ingeschakeld. Maar totdat Android me van mijn iPhone kan weghalen, is het beter dan niets.

Vind openingstijden, telefoonnummers, postcodes en meer

Telkens wanneer ik moet weten wanneer een winkel of bedrijf open of dicht gaat, of ik de plaats moet bellen en ik heb het nummer niet, of in het zeldzame geval dat ik de postcode nodig heb voor een bedrijf waarvoor de straatnaam en aantal is alles wat ik uit mijn hoofd weet (bijvoorbeeld voor een sollicitatie), ik ga rechtstreeks naar Google Maps om deze antwoorden en meer te krijgen.

Hier is waar u snel en gemakkelijk basisinformatie kunt vinden over locaties die in Google Maps worden vermeld:

Werk uren: De openingstijden van een bedrijf worden direct onder het adres weergegeven. U kunt op het pijl omlaag naast de sluitingstijd van vandaag om de uren voor andere dagen van de week te zien. De meeste aanbiedingen worden bijgewerkt met eventuele speciale vakantie-uren, die zijn gemarkeerd in een rood lettertype.

google-maps-logo-phone-3

Zoek de postcode van bijna elk bedrijf in de Verenigde Staten door te zoeken naar de naam of het adres op Google Maps.

Angela Lang / CNET

Telefoonnummers: Onder de openingstijden in de meeste vermeldingen vindt u het telefoonnummer. Om het te bellen zonder Google Maps te verlaten, tikt u op het nummer en vervolgens op de pop-up met de prompt om Bel gevolgd door het nummer.

Website: Als het bedrijf een website heeft, wordt deze onder het telefoonnummer vermeld. Tik erop om de website te openen op een door Google Chrome aangedreven tabblad in de Google Maps-app.

postcode: Dit is minder gebruikelijk, maar als ik het nodig had, heeft Google Maps me veel tijd bespaard. Voer de straatnaam en het nummer of de bedrijfsnaam in en tik op zoeken. Bovenaan de vermelding naast het adres ziet u nu de postcode.

Bekijk deze voor meer tips en trucs van Google zes Google Maps-trucs die u waarschijnlijk nog niet kent, deze zeven verborgen Gmail-functies en hoe u de vernieuwde fietsroutes van Google Maps gebruikt.

READ  Yahoo komt weer in beeld als een paarse telefoon voor Yahoo Mobile
Written By
More from Lesley Curry

De nieuwe Xbox is een lokaas voor ‘the Netflix of games’

De nieuwe Xbox Series S is alles wat je verwacht van een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *