Google verlaagt commissie voor gameverkoop op Stadia

Van gamebedrijven met een omzet tot $ 3 miljoen (2,5 miljoen euro) op het platform, zal Stadia tot 2023 slechts 15 procent van elke verkochte game nodig hebben, kondigde de techgigant aan tijdens Google Game Developer Summit. Het is niet bekend hoeveel Google eerder bestelde, maar de norm in gamewinkels is 30 procent.

De korting is alleen van toepassing op games die vanaf oktober naar Stadia komen. Met Stadia kunnen spelers games rechtstreeks naar hun scherm streamen, zonder ze te downloaden.

Extra geld voor uitgevers

Naast de korting betaalt Google nu meer geld aan uitgevers die hun games gratis aanbieden via een Stadia Pro-abonnement. Vanaf deze maand nemen uitgevers gezamenlijk 70 procent van de abonnementskosten voor nieuwe games op Pro – een Stadia-abonnement kost € 10 per maand.

Deze weddenschap wordt gesplitst op basis van het aantal actieve spelers met een Stadia-abonnement per dag per game. Als een gamemaker een speler kan verleiden tot een Stadia Pro-abonnement via een link naar zijn game, dan krijgt de gamemaker de eerste maand een abonnementsvergoeding. Zelfs tien.

Google worstelt met Stadia

Google worstelt al lang met Stadia, dat een kleinere game biedt dan zijn rivalen zoals Xbox Game Pass. Begin dit jaar sloot het techbedrijf zijn gamestudio’s. Met de wijzigingen in het betalingsbeleid hoopt Google misschien meer gamemakers naar het platform te trekken.

READ  Galaxy Z Fold 2 (dec), Tab S6 (nov), en de Watch 3
More from Madison Garrett

Wat is Amazon Prime Gaming?

Amazon biedt al geruime tijd een abonnement van 2,99 per maand aan,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *