GTA Online-rollenspelers vierden Pride Month met een enorme parade

Rijden door de straten van San Andreas in Grand Theft Auto Het internet wordt meestal gemaakt met 140 mph, voorbij vliegende motoren en luisterend naar prachtige deuntjes op de radio. Maar in de rollenspelserver GTA Online is het leven veel rustiger. Mensen houden zich (meestal) aan de verkeersregels en stoppen met het ruiken van rozen. Ze houden zelfs rally’s. In de role-playing server New Day kwam de GTA-community samen voor een in-game Pride-evenement.

“Als speler ben ik een homo en heb ik niet zoveel geluk als de anderen”, vertelde Peacheslatoure, de organisator van de show, aan Polygon over Discord. “Ik gebruik rollenspellen als een uitlaatklep voor wie ik wil zijn voor het publiek.”

Op de New Day-server speelt Peacheslatoure Jeb Miller, die opgroeide met surfen op de bank en springtrailers in Sandy Shores. “Veel homoseksuele jonge mannen dromen ervan om naar grote steden te verhuizen en acceptatie te vinden voor wie ze zijn”, zei hij. “Ik wilde dat mijn personage de dromen van homojongeren vertegenwoordigde en ik wilde het bewustzijn verspreiden, vooral tijdens de juni-special.”

Foto: Rockstar Games / New Day RP

Peacheslatoure, door zijn karakter Jeb Miller, maakt deel uit van de levendige New Day-gemeenschap die trots viert met dansen, strandfeesten en de laatste parade. De afdeling openbare werken van de server ging zelfs op pad om een ​​officiële route door de stad te maken, en de in-game Twitter-app lichtte op met steunbetuigingen.

“Sommige mensen hebben niet het geluk om in het echte leven naar een parade of feest te gaan, en ik wilde ze een manier geven om het vanuit hun comfortabele stoel te vieren”, zegt Peacheslatoure.

Als organisator stond Jeep op het voorste ponton en keek toe hoe de enorme parade door de straten trok. Een DJ hield een paar zieke, royaltyvrije chokes en niemand viel de rally aan of belemmerde deze. Het was een conflictvrij evenement, mogelijk gemaakt door spelers die samenkwamen om samen te werken om een ​​echte ervaring te simuleren. Het is iets dat alleen mogelijk is in de samengestelde culturen van RP-servers, en het staat ver af van de standaardervaring in een van de open online werelden van Rockstar Games.

Hoewel veel spelers op deze servers de rol van politie en criminelen op zich nemen, leven de ruimtes rond dit primaire conflict met subculturen en samenlevingen. Mensen spelen artiesten, activisten en zelfs alledaagse burgerrollen.

De connecties die ze ontwikkelen overstijgen de dramatische feiten en plotwendingen Grand Theft Auto 5 of GTA-online. “Door middel van rollenspellen vond ik een familie die me accepteert voor wie ik ben en die me ondersteunt bij mijn creatieve inspanningen”, zei Peacheslatoure.

READ  Vergeet de PS5-aanvulling - waarom wacht ik op de Nintendo Switch Pro
Written By
More from Aubrey Mason
Deze nieuwe Steam-games zijn gratis beschikbaar
Gamen is een dure hobby. Of je nu een Nintendo Switch, PS4,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *