Het repareren van het door keramiek beschermde OLED-scherm van de iPhone 12 kost $ 279

Apple heeft aangekondigd hoeveel het zal vragen om de nieuwe iPhone 12 en iPhone 12 Pro te repareren. Voor de iPhone 12 Pro is de schermreparatieprijs van $ 279 ongewijzigd ten opzichte van de iPhone 11 Pro vorig jaar, ondanks het gebruik van nieuw keramisch gehard glas. De kosten van $ 279 voor het repareren van het display van de iPhone 12 zijn echter gestegen met $ 80 vergeleken met de iPhone 11, en de reparatiekosten “andere schade”Is met $ 50 gestegen tot $ 449. Reparatieprijzen voor de iPhone 12 Pro Max en 12 mini zijn nog niet bekend.

Voor de basis-iPhone 12 is dat een aanzienlijke prijsstijging vergeleken met de $ 199 die u zou betalen om het scherm van de iPhone 11 te repareren, waarschijnlijk omdat het nu een OLED heeft in plaats van een LCD-scherm. Voor de 12 Pro is deze prijs van $ 279 echter hetzelfde als wat Apple in rekening brengt voor schermreparaties sinds de iPhone X van 2017. De prijs van schermreparaties gedekt door AppleCare Plus-verzekeringsplannen is ongewijzigd op $ 29.

De site van Apple geeft een vergelijking van de reparatiekosten van het scherm in het hele assortiment.
Screenshot: Apple.com

De nieuwe keramisch geharde displays die worden gebruikt in de iPhone 12-serie, waarvan Apple zegt dat het “taaier is dan welk smartphoneglas” en vier keer zo goed bestand is tegen schade door vallen, lijkt geen prijsverhoging voor kopers te hebben veroorzaakt, ondanks het feit dat de winstmarges van Apple mogelijk zijn ingekrompen.

Het is een soortgelijk verhaal als het gaat om wat Apple aanrekent om bijvoorbeeld “andere schade” als gevolg van vloeistof te herstellen. De reparatiekosten voor de iPhone 12 Pro bedragen $ 549, wat niet verandert ten opzichte van de iPhone 11 Pro. De iPhone 12 kost nu echter $ 449, vergeleken met $ 399 om de iPhone 11 te repareren. De prijs van andere reparaties die door AppleCare Plus worden gedekt, blijft $ 99.

Alles bij elkaar blijven de reparatiekosten ongewijzigd voor toekomstige iPhone 12 Pro-bezitters, hoewel het jammer is om te zien dat de nieuwe basislijn-iPhone te maken krijgt met duurdere reparaties. Hier is de hoop dat de Ceramic Shield-afdekking die de schermen beschermt, sterk genoeg is om reparaties in de eerste plaats te voorkomen.

READ  Nintendo's winst daalt jaar-op-jaar aangezien er 89 miljoen Switches werden verkocht
Written By
More from Lesley Curry
Barsona’s 25-jarig jubileum gevierd door Atlas
Hoewel het voor sommigen misschien een nieuwe franchise lijkt, markeert vandaag (tenminste...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *