Het VK schrapt Frankrijk van de lijst met ‘veilige’ landen

Het VK schrapt Frankrijk van de lijst met 'veilige' landen

(CNN) – Het VK heeft opnieuw een quarantaine van 14 dagen ingesteld voor alle aankomsten uit Frankrijk nadat het land een sterke stijging van het aantal Covid-19-gevallen registreerde.

Vanaf zaterdag om 4 uur GMT zal iedereen die vanuit Frankrijk in het VK aankomt twee weken lang zichzelf moeten isoleren of het risico lopen een boete van maximaal $ 1.200 te krijgen.

De Britse transportsecretaris Grant Shapps besprak het nieuws vrijdag tijdens een interview op BBC Breakfast.

“We hebben zo hard gewerkt in dit land om ons infectieniveau te verlagen, het laatste wat we willen is dat mensen terugkeren en de infectie met zich meebrengen. Het is om iedereen te beschermen”, zei hij.

Volgens Shapps zijn er momenteel ongeveer 160.000 Britse vakantiegangers in Frankrijk die door de beslissing zullen worden getroffen.

Verplichte quarantaine

Velen zullen zich nu haasten om voor de deadline thuis te komen in een poging om de verplichte quarantaine te vermijden.

De verhuizing werd donderdagavond laat officieel aangekondigd door de Britse premier Boris Johnson. De geruchten over de wijziging van de regels nemen echter al dagen toe vanwege het stijgende aantal gevallen van coronavirus in Frankrijk.

Een hoge regeringsbron vertelde CNN donderdagochtend dat Johnson overweegt de aankondiging van vrijdag naar donderdag te vervroegen, naar verluidt om adviseurs te vragen “wat is het verschil” als de aankondiging een dag eerder kwam.

Ook Nederland, Malta, Monaco, Turks & Caicos en Aruba zijn opgestegen.

De opgenomen bestemmingen zijn samengesteld uit bestemmingen die “een verminderd risico voor de volksgezondheid van Britse burgers” voorstellen, aldus het Britse Ministerie van Transport.

READ  In Team Pilot vs Congress, Rajasthan High Court Order om 10.30 uur vandaag
Written By
More from Aubrey Mason

SPELLEN. MUD: politiek op het smerigste niveau

Als beleidsmakers één ding heel goed kunnen, is het de modder gooien...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *