Hoe privégegevens uit de zoekresultaten van Google te verwijderen

Hoe privégegevens uit de zoekresultaten van Google te verwijderen
  • Google heeft een functie die u waarschuwt wanneer uw persoonlijke gegevens online worden gepubliceerd.
  • U kunt deze functie koppelen aan de tool Resultaat verwijderen, zodat mensen deze online moeilijker kunnen vinden.
  • Hierdoor wordt de informatie niet van internet gewist, maar wordt deze wel niet weergegeven wanneer op Google naar uw naam wordt gezocht.

In deze illustratie wordt het Google-logo weergegeven op een smartphone.

Omar Márquez | SOPA-foto’s | Raket Lite | Getty-afbeeldingen

Als u uw naam, adres of telefoonnummer Googlet, zult u misschien verbaasd zijn over het aantal resultaten dat u ziet met uw persoonlijke gegevens. Er is een verborgen functie in Google die u waarschuwt wanneer deze resultaten worden gevonden, zodat u deze kunt verwijderen.

Google heeft volgens Statista ongeveer 83% van de zoekmarkt in handen, ver vóór concurrenten als Microsoft Bing, Yahoo of DuckDuckGo. Dit betekent dat als mensen naar uw informatie zoeken, ze waarschijnlijk eerst Google zullen proberen.

Deze aanpak verschilt van het simpelweg vragen aan Google om privéresultaten te verwijderen. In plaats daarvan zoekt deze functie proactief naar uw telefoonnummer, e-mailadres en thuisadres en waarschuwt u wanneer er iets wordt gevonden. Vervolgens kunt u Google gewoon vragen om het uit de zoekresultaten te verwijderen.

Opmerking: Google verwijdert uw gegevens niet van internet, maar verwijdert deze wel uit de zoekresultaten van Google en maakt het moeilijker voor mensen om deze te vinden.

Hier ziet u hoe u het moet doen.

Google zal u op de hoogte stellen wanneer uw persoonlijke gegevens online worden gepubliceerd.

Googlen

Het is heel gemakkelijk om Google te vragen u te waarschuwen als uw persoonlijke gegevens worden gevonden. Je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken. Zorg er eerst voor dat u bent ingelogd bij Google.

  • Open uw webbrowser en typ mijnactiviteit.google.com/results-about-you.
  • Selecteer ‘Resultaten om te beoordelen’.
  • Selecteer “Aan de slag” en druk tweemaal op “Volgende”.
  • Voeg uw persoonlijke gegevens toe: naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. U kunt voor elk item meerdere vermeldingen toevoegen.
  • Bevestig dat dit al uw gegevens zijn.
  • Kies hoe u op de hoogte wilt worden gesteld. U kunt kiezen voor e-mail- of pushmeldingen, of beide.
  • Ten slotte zie je een pop-up met de tekst: ‘We nemen een kijkje.’
READ  PSA: update WebView voor Android om kapotte apps te repareren

Wacht nu gewoon op de meldingen van Google. Wanneer u er een krijgt, kunt u ervoor kiezen om Google deze uit Google Zoeken te laten verwijderen of ervoor kiezen deze achter te laten. Het is aan jou.

Pro-tip: Als u fouten maakt of terug wilt gaan om te bewerken, gaat u gewoon terug naarresultaten “Informatie over u” en breng wijzigingen aan.

Dat is het!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *