Hoe te repareren dat Xbox One geen verbinding maakt met wifi

Als je Xbox One geen verbinding maakt met wifi, kun je niet veel doen op de console. Zonder een netwerkverbinding is het onmogelijk om online multiplayer-spellen te spelen, nieuwe titels te downloaden of zelfs te ontdekken welke vrienden online zijn.

De volgende keer dat Xbox geen verbinding maakt met internet, controleert u deze oplossingen om uw systeem opnieuw met internet te verbinden.

1. Start uw Xbox en netwerkapparaten opnieuw op

Telkens wanneer u een probleem tegenkomt met een computer of ander elektronisch apparaat, moet herstarten de eerste stap zijn om het probleem op te lossen. Het is gemakkelijk te doen en lost vaak uw probleem op, dus u moet het eerst uitproberen voordat u in meer gedetailleerde oplossingen duikt.

Druk eerst op de aan / uit-knop op zowel de modem als de router om ze uit te schakelen. Als ze geen speciale aan / uit-knop hebben, koppel ze dan gewoon los.

Lees meer: ​​internetproblemen? Hoe u uw router kunt resetten

Met de modem en router uitgeschakeld, houd je ingedrukt om je Xbox One volledig opnieuw op te starten X-Box Even een knop op je console om het powermenu te openen. Kiezen Herstart console> herstart Om uw systeem opnieuw op te starten. Indien nodig kunt u een bestand ingedrukt houden X-Box Bevindt zich gedurende 10 seconden aan de voorkant van uw console om in plaats daarvan het uitschakelen te forceren.

Xbox One Start console opnieuw

Nadat u uw netwerkapparaten een paar minuten heeft uitgeschakeld, sluit u uw modem weer aan en laat u deze volledig werken. Nadat alle lampjes normaal zijn, zet u uw router weer aan en laat u deze ook volledig werken.

Probeer nu opnieuw online te gaan. Als je Xbox One nog steeds niet is verbonden met wifi, ga dan verder met de volgende stap.

2. Voer de Xbox-verbindingstest uit en koppel de hoofdtelefoon los

De Xbox One heeft een ingebouwde verbindingstest die u kunt doen om meer informatie over uw netwerkstatus te krijgen. Om toegang te krijgen, tik je op je controller X-Box Knop om de gids te openen, druk dan op RB Om naar te scrollen Profiel en bestel Tabblad aangegeven door je profielfoto.

Van daaruit kiezen Instellingen> Algemeen> Netwerkinstellingen> Netwerkverbinding testen.

Xbox-verbindingstest

Doe de test en kijk wat er gebeurt. Eventuele specifieke bugs geven u wat meer informatie over uw specifieke probleem, waarvan we hopen dat u deze hebt opgelost door door de onderstaande fixes te bladeren.

Als u een draadloze Xbox One-hoofdtelefoon van een derde partij gebruikt, koppelt u deze los en probeert u opnieuw. Xbox-ondersteuning stelt dat deze uitzending op dezelfde frequentie is als draadloze routers, wat storing kan veroorzaken.

3. Controleer de wifi-details

Vervolgens moet u controleren of uw Xbox de juiste netwerk-ID en het juiste wachtwoord heeft opgeslagen voor uw Wi-Fi-thuisnetwerk. Het is mogelijk dat u het wachtwoord verkeerd hebt gespeld of dat de netwerkbeheerder de inloggegevens zonder uw medeweten heeft gewijzigd.

Ga naar Instellingen> Algemeen> Netwerkinstellingen> Draadloos netwerk instellen Om de stappen te volgen om het netwerk opnieuw in te stellen. Zorg ervoor dat uw Wi-Fi-netwerk zichtbaar is en controleer nogmaals of het wachtwoord correct is getypt.

Als iemand anders de beheerder van het netwerk is, vraag hem dan of hij het wachtwoord heeft gewijzigd. U kunt het wifi-wachtwoord ook vinden op uw Windows 10-pc, als u er momenteel een heeft.

Xbox Voer het wifi-wachtwoord in

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met de Xbox One, controleer dan of je verbinding kunt maken met het wifi-netwerk met andere apparaten, zoals een laptop of telefoon. Zie Diagnose van thuisnetwerkproblemen voor meer algemene hulp als u niet online kunt komen met een ander apparaat.

4. Verbeter de sterkte van het Wi-Fi-signaal

Verschillende variabelen kunnen de kwaliteit van de Wi-Fi-prestaties van de Xbox One beïnvloeden of zelfs verhinderen dat hij verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk. Bekijk het volgende en corrigeer het (op de best mogelijke manier) om het probleem op te lossen:

  • Zorg ervoor dat uw Xbox One zich zo dicht mogelijk bij uw router bevindt. Wi-Fi-prestaties nemen af ​​met de afstand, dus als je Xbox One constant de verbinding met je router verbreekt of helemaal geen verbinding maakt, zou het dichter bij elkaar brengen van ze de betrouwbaarheid moeten verbeteren.
  • Verplaats objecten die de Wi-Fi-signalen verstoren. Het is een probleem om de Xbox One in een kelder te hebben omringd door betonnen muren, omdat dikke oppervlakken wifi-signalen verslechteren. Als u babyfoons of soortgelijke draadloze apparaten in de buurt heeft, verplaats deze dan om storing te verminderen. U moet proberen om zoveel mogelijk een vrij zicht tussen uw Xbox en router te houden.
  • Andere netwerkactiviteiten verminderen. Als andere apparaten op uw netwerk streamen, downloaden en andere zware netwerkactiviteiten uitvoeren, kan de prestatie van het Xbox-netwerk worden beïnvloed of helemaal niet worden ingeschakeld. Stop alle niet-essentiële activiteiten op de computers en andere netwerkapparaten en sluit ze indien mogelijk af.
Aan een tafel zit een witte internetrouter

Ga terug naar terwijl u deze wijzigingen aanbrengt netwerk instellingen Pagina en kies een bestand Netwerksnelheidstest en statistieken Optie om te zien Draadloos vermogenEn de Download snelheid, En de Pakketverlies. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van de Wi-Fi-verbinding van je Xbox.

Lees voor meer hulp op dit gebied onze tips om de wifi-ontvangst thuis te verbeteren en hoe u de snelheid van uw router kunt verbeteren. Daar leer je geavanceerde tips, zoals het veranderen van je draadloze kanaal.

5. Bekijk de Xbox Live-status

Er is een kans dat je Xbox One-netwerkproblemen niet te wijten zijn aan je wifi-thuisnetwerk, maar aan Xbox Live zelf. Af en toe kan Xbox Live storingen ondervinden waardoor u de services niet kunt gebruiken.

Kijken Xbox-statuspagina Voor de laatste informatie. U ziet een groen vinkje als alles naar behoren werkt. Als een geel waarschuwingspictogram of een rode X wordt weergegeven, moet u wachten op eventuele problemen voordat het Xbox-team ze heeft opgelost.

Xbox-statuspagina

6. Controleer de instellingen op uw router

Als je Xbox One op dit moment nog steeds niet is verbonden met wifi, moet je de opties op je router bekijken en kijken of er enkele instellingen zijn die verhinderen dat je console verbinding maakt met internet.

MAC-adresfiltering is een veelgebruikte optie waardoor uw Xbox One mogelijk geen verbinding met internet kan maken. Ga op je Xbox naar Instellingen> Algemeen> Netwerkinstellingen> Geavanceerde instellingen En vind MAC draadloos Titel.

Houd er rekening mee dat u vervolgens de stappen in onze gids gebruikt om routerverkeer te beperken om te zien of uw Xbox-netwerkverbinding wordt geblokkeerd door uw router. Voor het oplossen van problemen kunt u de Alternatief MAC-adres De optie op mijn Xbox om een ​​nieuwe titel in te voeren en te kijken of dat het probleem oplost.

MAC-adres van Xbox One

Als je een bestand ziet Kan geen verbinding maken met uw draadloze netwerk of Uw beveiligingsprotocol zal niet werken Als je een Xbox One online probeert te krijgen, moet je het versleutelingstype van je router bekijken. Zorg ervoor dat u de optie Match selecteert wanneer u uw Xbox One verbindt met Wi-Fi, zoals weergegeven in # 3 hierboven.

Als deze fout zich blijft voordoen, probeer dan het Wi-Fi-netwerkbeveiligingsprotocol op uw router te wijzigen. WPA2 (of nieuwere WPA3, indien beschikbaar) is de veiligere optie, aangezien WPA verouderd is en WEP in wezen waardeloos is.

In normale gevallen hoef je het beveiligingstype niet te wijzigen om je Xbox met internet te verbinden. Maar als het werkt met een ander coderingsprotocol, moet u controleren op firmware-updates op uw router. Als er geen updates beschikbaar zijn, overweeg dan om uw router te vervangen en er een aan te schaffen die de nieuwste standaarden ondersteunt.

7. Probeer de bekabelde verbinding voor uw Xbox One

Als je Xbox One nog steeds niet via wifi met internet is verbonden, moet je eindelijk proberen verbinding te maken met een Ethernet-kabel. Bekabelde verbindingen zijn betrouwbaarder, omdat ze niet vatbaar zijn voor alle problemen met Wi-Fi-verbindingen.

Plaats de Xbox One indien mogelijk dicht bij uw router, zodat u deze met een Ethernet-kabel kunt aansluiten. Als dit geen optie is, moet u ofwel een lange Ethernet-kabel aanschaffen of powerline-adapters gebruiken, waarmee u de Ethernet-verbinding via de draden in uw huis van stroom kunt voorzien.

Als de bekabelde verbinding werkt, controleer dan of er Xbox One-updates zijn (Instellingen> Systeem> Updates) Terwijl u online bent, kan dit uw Wi-Fi-probleem oplossen. Hoe dan ook, op dit moment weet je dat er een vreemd probleem is waardoor je Xbox One geen verbinding kan maken met wifi.

Xbox One-updates

Probeer de firmware van je router bij te werken als je dat nog niet hebt gedaan. Als dat niet werkt, zou u dat moeten doen Neem contact op met Xbox-ondersteuning Extra hulp krijgen. Het kan nodig zijn om uw router te vervangen.

Als ten slotte de bekabelde verbinding met uw router niet werkt, probeer dan uw Xbox One rechtstreeks op de modem aan te sluiten met behulp van een Ethernet-kabel. Als dit werkt, wordt u geconfronteerd met een probleem met uw router dat het Wi-Fi-netwerk omzeilt. U moet de router bijwerken, resetten of vervangen.

Als het niet werkt, is je laatste stap om je Xbox naar het huis van een vriend te brengen en te kijken of je hem daar online kunt krijgen. Neem contact op met uw internetprovider als uw Xbox op de alternatieve locatie werkt. En als het ergens anders niet werkt, neem dan contact op met Xbox Support, aangezien de interne netwerkhardware van je Xbox mogelijk defect is.

Wat te doen als je Xbox geen verbinding maakt met wifi

We hebben gekeken hoe we Xbox One-netwerkproblemen met wifi kunnen oplossen. Wanneer uw Xbox One geen verbinding maakt, is dit meestal een probleem met onjuiste inloggegevens, wifi-storing of een van de instellingen op uw router.

Met deze oplossingen kunt u het probleem verhelpen en weer online genieten van Xbox One.

Afbeelding tegoed: icemanphotos /Shutterstock

Xbox een externe harde schijf
Xbox One externe harde schijven: alles wat u moet weten

Lees hier hoe u een externe harde schijf van Xbox One kunt vinden en gebruiken, samen met enkele andere aanbevelingen en tips.

Lees het volgende


Over de auteur

.

READ  NU VERKRIJGBAAR, Dual Entitlement, Price & more
Written By
More from Vanessa Hale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *