Hogwarts Legacy, de fantastische Harry Potter Spin-Off op PS5, heeft de verkoopverwachtingen enorm overtroffen

Gezien het enorme gewicht van het IP in kwestie, is het altijd een veilige gok om te verwachten dat Hogwarts Legacy een enorme hit wordt. Het bleek dat de spellcasting-RPG zo’n enorm succes was dat de ontwikkelaar die eraan werkte de commerciële prestaties van de titel daadwerkelijk gebruikte om hun LinkedIn-profiel te versieren.

volgens Erin Darby, senior directeur branding en marketing voor Warner Bros. Games, Hogwarts Legacy was een enorm succes en behaalde “256 procent om in kaart te brengen met uitverkoop bij de lancering en meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren in de eerste twee weken, met een brutowinst van meer dan $ 850 miljoen”. Darby stelt ook dat Hogwarts Legacy het Twitch-record voor gelijktijdige kijkers (voor een spel voor één speler) heeft verbroken met 1,3 miljoen kijkers.

Ter vergelijking: de onlangs uitgebrachte en langverwachte (en absoluut uitstekende) Resident Evil 4-remake is ongeveer een derde van dat cijfer in het startvenster. Hogwart’s Legacy overtreft de Elden Ring en is een van de grootste en populairste games van het afgelopen jaar.

Verbaast dit nieuws je op de een of andere manier? Heb je een waardevolle les geleerd over de juiste en ongepaste informatie om op je cv te zetten? Verwacht binnenkort een telefoontje van HR; Breng tot die tijd tijd door in de opmerkingen hieronder.

More from Madison Garrett
Saison Dupont – Verfrissende dorstlesser
Het is soms niet eenvoudig om het juiste bier te kiezen. Slijterijen...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *