Homofobe taal drastisch verminderd bij clubs die deelnemen aan pride-games, studie vondsten | Sport

Het gebruik van homofobe taal wordt drastisch verminderd bij sportclubs die deelnemen aan pride-games, zo blijkt uit nieuw onderzoek, waaruit blijkt dat evenementen met een diversiteitsthema een positieve impact kunnen hebben.

Het onderzoek, geleid door de Australische Monash University, is de eerste academische studie die onderzoekt of dergelijke themaspellen of -rondes, die gericht zijn op het aanpakken van een reeks sociale kwesties, waaronder homofobie, racisme en respect voor vrouwen, kunnen helpen bij het stoppen van discriminerend gedrag in mannelijke sport.

De studie concentreerde zich op de Australian Ice Hockey League en ontdekte dat spelers in teams die pride-games houden bijna 40% minder homofobe taal gebruiken dan die in teams die geen games hebben gehouden. Een daaropvolgende, grotere studie met cricket, korfbal, Australisch voetbal, hockey en roller derby rapporteerde bijna identieke resultaten.

“Deze bevindingen zijn zeer ongebruikelijk”, zei Erik Denison, de hoofdauteur van de studie. “De meeste interventies om vooroordelen te verminderen mislukken of hebben weinig invloed op attitudes en van zeer weinigen is aangetoond dat ze het gedrag veranderen.”

Beledigingen zoals “flikker” bleken veel minder vaak voor te komen in de twee semi-professionele AIHL-teams die betrokken waren bij trotsinitiatieven dan in de andere zes, nadat spelers zichzelf gedurende een periode van twee weken hadden gemeld.

“Het houden van pride-games houdt discriminerende gedragingen niet tegen, maar de games lijken de frequentie van homofobe en seksistische taal te verminderen die wordt gebruikt door spelers in teams die de evenementen organiseren,” zei Denison.

“Wij geloven dat het combineren van pride-games met betere communicatie over waarom taal schadelijk is voor LGBT-mensen de sleutel is om dit gedrag te stoppen.” Maar Denison gaf toe dat de onderzoekers niet zeker wisten waarom deze spellen niet hadden bijgedragen aan het veranderen van het gedrag van anderen die aan de spellen waren blootgesteld, zoals het bezoekende team.

READ  Inside Pics From Miheeka Bajaj And Rana Daggubati's Wedding

Games met een diversiteitsthema zijn gemeengoed geworden in een reeks sporten over de hele wereld sinds de Florida Panthers van de NHL het idee in 2013 introduceerden. Pride-initiatieven worden nu regelmatig gezien in competities over de hele wereld, van de NBA en de NFL in de VS tot de AFL. in Australië en de Premier League in het VK.

Maar een gebrek aan onderzoek naar – en sluitend bewijs van – de effectiviteit van dergelijke initiatieven blijft een belemmering voor sommige sportbestuurders, die terecht het goede willen doen, maar niet beschuldigd willen worden van ‘deugdsignalering’ of ‘politiek handelen’. correct”.

Het onderzoek, dat werd gesteund door de Australische regering, Salesforce, You Can Play en Amnesty International, was bedoeld om die behoefte aan bewijs aan te pakken en voor de eerste keer te bewijzen dat diversiteitscampagnes daadwerkelijk bijdragen aan verandering van discriminerend gedrag en sport gastvrijer maken voor LGBTI-mensen.

De ijshockeyspeler Maxime Langelier-Parent van Melbourne Mustangs, die deelnam aan de studie, zei dat het gebruik van homofobe taal in zijn sport vroeg begint, een gewoonte wordt en vervolgens wordt doorgegeven aan de volgende generatie spelers.

“Het is een vicieuze cirkel”, zei Langelier-Parent. “In de hockeycultuur en andere mannensporten is er ook een sterke druk op spelers om zich aan het team te conformeren en degenen die niet conformeren of afwijken, worden vaak uitgesloten. Ik denk dat het daarom zo moeilijk is om deze omgevingen inclusief te maken voor LGBT-mensen, omdat anders zijn niet als positief wordt gezien.

“[Pride games] geef ons de kans om te praten over de noodzaak om inclusief te zijn en de stereotypen rond man-zijn uit te dagen. “

READ  Jerry Jones is van plan dit seizoen fans te hebben bij elke Cowboys-game

Een andere ijshockeyspeler, Kade Matthews van de Southern Lights, zei: “De meeste LGBT-hockeyspelers negeren of aanvaarden de taal die ze horen, maar het kan diep snijden en geeft zeker de boodschap over dat mensen niet van homo’s houden.

“Naarmate meer mensen bereid zijn om zich uit te spreken tegen de taal en hoe het hen beïnvloedt, zal er druk komen om de cultuur als geheel te veranderen, wat zal resulteren in betere gezondheidsresultaten voor alle spelers, inclusief junioren.”

Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste discriminerende taal in de sport meestal niet met kwaadwilligheid of kwade bedoelingen bedoeld is, maar Denison onderstreepte het belang van precies begrijpen hoe een spel met diversiteitsthema verandering in dit soort gedrag kan stimuleren.

“Voor pride-games is onze werktheorie dat communicatie rond het spel, spelers een speciaal uniform laten dragen, overal in een stadion regenbogen opzetten, aankondigingen doen, LGBTQ + -atleten ontmoeten, een ‘window of cognitive opportunity’ creëert om dit te kortsluiten. normaal gesproken onnadenkend taalgebruik, ‘zei hij.

“Een van onze studiedeelnemers heeft dit heel duidelijk beschreven. In een interview vertelde hij ons dat hij homofobe smet had gebruikt tijdens een pride-wedstrijd en zei dat het was alsof hij vloekte in het bijzijn van zijn grootmoeder. Doordat hij deel uitmaakte van het pride-spel, merkte hij de taal die hij gebruikte zonder na te denken. Hij zei dat hij zijn best deed om deze taal na de wedstrijd niet meer te gebruiken. “

More from Madison Garrett

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *