Ik ben de roguelike deckbuilders beu, maar dit dicebuilder-spel is een heel ander verhaal

Slay the Spire is echt heel goed. Het heeft niet alleen de afgelopen vijf jaar een hausse in de scheepsbouw veroorzaakt, maar het heeft ook een standaard gezet die zo hoog is dat maar weinig uitgebrachte games deze kunnen meten. Ik denk niet dat ik de enige ben die nu kaartspellen ziet en een kleine, onwillekeurige zucht slaakt. Er zijn er veel, en zelfs de goeden van hen beginnen enige overeenkomst te voelen.

Maar wat als de kaarten in het kaartspel geen kaarten zijn: wat als ze dat wel zijn? Dobbelsteen? Grote, dikke, gloeiende magische dobbelstenen die eruitzien alsof ze een gasnevel bevatten? Dit is een gimmick van de Braziliaanse indiegame Astria: zeszijdig (Opent in een nieuw tabblad), een game die voor het eerst lijkt op Slay the Spire van een klein indie-team. 2D-kunst is geweldig en lijkt uit een veel grotere studio te komen.

(Fotocredit: Akubara)

Astrea’s brede lijnen zijn bekend: het is gebaseerd op rennen, de kaart bevat veldslagen, winkels om dobbelstenen te kopen en te upgraden, en je kunt een “stapel” (dobbelstenenzak?) vullen door de dobbelstenen te kiezen die het beste bij een bepaalde speelstijl passen. Verder doe je sommige dingen meteen heel anders dan Slay the Spire. Schade wordt opgebouwd bovenop “Purification” en “Corruption”, wat neerkomt op blauwe en rode dobbelstenen. Zuiveringsdobbelstenen beschadigen vijanden en kunnen je zuiveringsbalk vullen, die als schild fungeert; Als je uitgeput bent, beschadig je jezelf en overleef je maar een paar voltreffers.

Written By
More from Max Mcgee
Atari koopt videogamedatabase MobyGames voor $ 1,5 miljoen
Plaats MobyGames Gelanceerd in 1999, is het doel om via crowdsourcing een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *