In vier stappen naar je “verborgen verleden”

Ben je na het kijken van Hidden Past ook benieuwd naar die van jezelf de wortels? Misschien zijn ze, net als verteller Dan Schurmans, in Zwitserland of ver van huis in ons land, net als de broers en advocaten Hans en Wim Anker. Aan de hand van onderstaande punten kunt u een onderzoek starten naar uw “verborgen verleden”.

april 2023 | Leestijd: 3 minuten

1. Wat wil je precies weten?

Voordat je je familie gaat onderzoeken, is het belangrijk om precies te weten wat je wilt weten. Ben je op zoek naar antwoorden op een brede onderzoeksvraag zoals “Waar komt mijn achternaam vandaan” of “Van wie komen mijn grootouders?” of misschien heb je een meer specifieke onderzoeksvraag zoals “Waar woonden de ouders van mijn overgrootmoeder?” Wat uw onderzoeksvraag ook is, zorg ervoor dat u deze zo verwoordt dat u uw onderzoek begint in een goed gedefinieerde context.

2. Praat met je familie

Nu je je onderzoeksvraag helder hebt, is het tijd om te gaan zoeken naar informatie. Welke informatie heb je binnen handbereik? Wat weet je zelf al? Welke informatie kent uw familie? Praat met broers en zussen, ouders, grootouders.

3. Leg de verkregen informatie zorgvuldig vast!

4. Welke informatie is er al?

Je bent al onderweg. Nu je een tip van de familie hebt gekregen, is het tijd om de archieven in te duiken. Dit kan onder meer via het online platform wie was wie. Op deze site kunt u zoeken in de historische persoonsgegevens van meer dan veertig Nederlandse archief- en erfgoedinstellingen. Ook is het mogelijk om historische documenten te downloaden. Een goede manier om uw stamboom nog verder uit te breiden.

More from Madison Garrett
Infosequre lanceert spannende VR-game om het cyberbewustzijn onder medewerkers te vergroten
Infosequre kondigt vandaag een nieuwe virtual reality-ervaring aan. De ‘virtual escape room’...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *