iOS 16.7.1 is beschikbaar met belangrijke beveiligingsoplossingen

iOS 16.7.1 is beschikbaar met belangrijke beveiligingsoplossingen

Apple heeft een beveiligingsupdate uitgebracht voor iPhones en iPads die niet kunnen updaten naar iOS 17. Het gaat om iOS 16.7.1 en iPadOS 16.7.1, beide met buildnummer 20H30. Eerder zijn er verschillende kleine updates uitgebracht voor iOS 17-gebruikers (waaronder iOS 17.0.3) om beveiligingskwetsbaarheden te dichten en we gaan ervan uit dat deze vrijwel hetzelfde zijn als de lekken. De update kan ook nuttig zijn voor mensen die besloten hebben nog niet te updaten naar iOS 17, ook al kan dat technisch gezien wel.

iOS 16.7.1 is beschikbaar

Apple stelt in de release notes alleen dat de beveiligingsproblemen zijn opgelost en dat het voor alle gebruikers wordt aanbevolen. Concreet gaat het om de volgende modellen die niet kunnen overstappen naar iOS 17 en dus nog vastlopen op iOS 16.

Op deze iPhones wordt nog steeds iOS 16.x uitgevoerd:

Voor iPad draaien deze modellen nog steeds iPadOS 16.x:

Deze iPads zijn A9- en A9X-chipmodellen en zijn mogelijk te oud om over de nieuwste functies te beschikken. Al deze apparaten zijn verwijderd uit de update van september 2023, maar zoals gebruikelijk bij Apple zijn er nog steeds beveiligingsupdates beschikbaar.

Zie ook

Deze iPhones en iPads krijgen de update naar iOS 17 en iPadOS 17

Vraagt ​​u zich af welke apparaten u nodig heeft om iOS 17 en iPadOS 17 te installeren? In dit artikel zetten we op een rij welke iPhones en iPads updates krijgen en welke dit jaar uitkomen.

Releaseopmerkingen iOS 16.7.1

Hier zijn de officiële release-opmerkingen voor iOS 16.7.1:

Deze update bevat belangrijke bugfixes en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vindt u op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Download iOS 16.7.1

Ga als volgt te werk om iOS 16.7.1 te downloaden:

  1. Ga op uw iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update op het scherm verschijnt.
  2. tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot uw apparaat opnieuw is opgestart en de installatie is voltooid.
READ  Maak kans op recensie en win de 'Honor new X series' - Tablets en telefoons - .Plans

U kunt de update ook via uw computer uitvoeren. Om dit te doen, sluit u uw iPhone of iPad met een kabel aan op uw Mac en opent u Finder (of iTunes in macOS Mojave of eerder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op uw verbonden apparaat en kies Controleren op updates. De update wordt vervolgens gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Zie ook

iPhone-update: Zo installeert u de nieuwste versie van iOS

iPhone-update: Zo installeert u de nieuwste versie van iOS

Hoe update je de software op je iPhone naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe je je iPhone kunt updaten, met of zonder computer.

Heeft u een proefversie gebruikt en wilt u geen proefversies meer ontvangen? Vergeet niet om u af te melden voor het bètaprogramma als u de bèta niet langer wilt spelen.

Zie ook

Zo kun je je afmelden voor bètaversies van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Zo kun je je afmelden voor bètaversies van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als u niet langer openbare bètaversies voor iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS wilt installeren, kunt u zich eenvoudig afmelden. In deze tip leggen wij uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Het kan soms even duren voordat u de update op uw apparaat ziet. Dit heeft te maken met het feit dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Je leest hierover in dit artikel: Daarom duurt het langer om iOS-updates automatisch te installeren. Als je iOS na een tijdje nog steeds niet kunt updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Zie ook

Installatie van iOS-update mislukt: hoe kan ik dit probleem oplossen?

Let op: Houd de antwoorden on-topic, concreet en duidelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates over of de download is gestart/succesvol voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar wordt. Ook dit hoeft u niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *