Italiaans onderzoek naar Google wegens belemmering van interoperabiliteit

De Italiaanse mededingingsautoriteit opent een onderzoek naar mogelijke belemmeringen voor interoperabiliteit met andere Google-diensten. ACGM stelten Het is erg moeilijk voor gebruikers om gegevens van Google-services te delen met andere services. Google schaadt de concurrentie indien mogelijk.

De toezichthouder wijst op de dominante positie van Google en moederbedrijf Alphabet in verschillende markten, waar bedrijven via de geleverde diensten grote hoeveelheden data verkrijgen. In het bijzonder noemt ACGM Gmail, Google Maps en het Android-besturingssysteem. De toezichthouder wijst ook op de jaarlijkse omzet van $ 257,6 miljard die de partijen in 2021 hebben behaald.

Gegevens moeilijk te delen maken

Google had de interoperabiliteit kunnen belemmeren door de gegevens op zijn platform moeilijk te delen met andere platforms. Het vermeldt specifiek de Weople-app van Hado. Deze Italiaanse dienst richt zich onder meer op het beheer van privacyrechten in verschillende diensten en dataportabiliteit. Google staat echter niet toe dat instellingen worden beheerd door andere services, waardoor de applicatie moeilijk samenwerkt met Google-services.

in een reactie op Reuters Google zegt het niet eens te zijn met de klachten. Het verwijst onder meer naar Takeout, een dienst waarmee gebruikers hun eigen gegevens kunnen downloaden. Bovendien stelt Google dat het verstrekken van toegang tot gegevens aan andere diensten de privacy van gebruikers in gevaar kan brengen en frauduleuze activiteiten kan aanmoedigen.

READ  Beste iPhone-achtergronden van de week (Wekelijkse achtergrond # 23 2022)
More from Madison Garrett
Hands-on PS5-beelden pronken met Devil May Cry, Godfall en meer
De PS5 komt al meer dan een maand niet uit, maar de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *