Jayhawks op de vijfde plaats komt dichter bij het ontwikkelen van een identiteit

Zeven wedstrijden in het pandemische basketbalseizoen 2020-21, zegt Kansas-coach Bill Self dat de Jayhawks beginnen uit te zoeken wat voor soort team ze willen zijn.

“Ik denk dat we dichter bij het ontwikkelen van een identiteit zijn en hoe we willen spelen en wie we zijn en waar de schoten vandaan moeten komen en dat soort dingen”, zei Self na de 95-50 overwinning van afgelopen vrijdag op Omaha.

Winnaars van zes op rij sinds een verlies op de openingsdag tegen nr. 1 Gonzaga eind november in Fort Myers, Florida, de Jayhawks pronken met overwinningen van meer dan twee Top 20-teams en zitten op de rand van een rek tegen drie hoger gerangschikte vijanden om open Big 12 Conference play.

De eerste is nr. 14 Texas Tech donderdag om 18.00 uur in Lubbock, Texas. Daarna keren de Jayhawks naar huis terug voor een wedstrijd van 22 december tegen No. 8 West Virginia, voordat ze wat vrije tijd nemen voor de feestdagen en dan op 2 januari gastheer zijn van No. 11 Texas.

KU’s eerste zeven wedstrijden van het reguliere seizoen van 26 wedstrijden – de geannuleerde wedstrijd van afgelopen zondag met Tarleton State zou hebben gezorgd voor een 27e wedstrijd – kwamen binnen een periode van 16 dagen, waardoor de Jayhawks weinig tijd hadden om de dingen in de praktijk te verwerken.

De weinige tijd die ze in de oefengymnastiek kregen, werd besteed aan het praten over het scoutverslag en het doornemen van het spelplan voor de volgende tegenstander.

Filmstudie heeft echter enkele van de gebieden onthuld waar de op de vijfde plaats geplaatste Jayhawks aan moeten werken,

READ  Download eenvoudig mobiele PUBG-games op alle apparaten zonder visum

“Ik denk dat er een aantal dingen zijn, aanstootgevend, die we nog niet hebben (gedaan om een ​​identiteit te ontwikkelen)”, zei Self. ‘Maar we komen dichterbij. En verdedigend denk ik nog steeds dat we in spurts spelen. Ik denk dat we defensief behoorlijk goed kunnen zijn als we komen opdagen en we weten dat we moeten waken om te winnen. “

Interessant genoeg is defensieve efficiëntie de enige categorie in de KenPom.com-ranglijst waar de Jayhawks in de Top 20 staan.

KU staat momenteel zesde in die categorie, die het aantal toegestane punten per 100 bezittingen meet, met een score van 87,0. Dat staat net achter Texas Tech (84,9), Clemson (85,7), Texas (85,8), Virginia (86,2) en Tennessee (86,7) en ligt ruim voor op het Divisie I-gemiddelde van 99,5.

KU staat op de 22e plaats in KenPom’s aangepaste offensieve efficiëntiecategorie (aantal gescoorde punten per 100 bezittingen), met een score van 109,6 die momenteel de vijfde beste is in de Big 12 achter Baylor (116,2, derde), Oklahoma (111,7, achtste), West Virginia (110,8, 14e) en Texas (109,8, 20e).

Written By
More from Eda Greene

De derde trui van Golden Knights is eindelijk onthuld

Vrijdag werd de langverwachte derde trui van Golden Knights onthuld. Het is...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *