Jaylene Daniels zal de wedstrijd North Carolina Courage missen nadat ze weigerde het Pride-shirt te dragen

Jaylene Daniels weigerde vrijdag te spelen voor de North Carolina Courageous in de NFL-wedstrijd tegen Washington Spirit omdat haar team een ​​Pride-shirt droeg.

The Courage had hun allereerste Pride Night vrijdag rond de wedstrijd, maar een woordvoerder van het team vertelde WRAL-TV in North Carolina dat de 29-jarige Daniels, een vrome christen, ervoor had gekozen niet mee te doen.

“Gilen zal vanavond niet op de lijst staan ​​omdat ze de beslissing heeft genomen om ons Pride-shirt niet te dragen”, aldus de woordvoerder. Hoewel we teleurgesteld zijn over haar keuze, respecteren we haar recht om die beslissing zelf te nemen.

“We zijn verheugd om de LGBTQIA+-gemeenschap vanavond te vieren met onze fans, spelers en staf en kijken ernaar uit om ons allereerste Pride Festival ooit te organiseren voor de aftrap.”

De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Dit is niet de eerste keer dat Daniels weigert te spelen in wedstrijden die worden gebruikt om solidariteit te tonen met de LGBTQIA+-gemeenschap.

In 2017 weigerde ze de VS een spel te noemen waar de regenboogkleuren op de trui stonden.

Jaylene Daniels heeft vrijdag de nieuwste NWSL-wedstrijd van North Carolina Courage gemist omdat ze de regenboogkleuren niet op haar shirt wilde dragen.

Brave droeg de kleuren van de regenboog in hun wedstrijd met Washington Spirit, die eindigde in 3-3

Brave droeg de kleuren van de regenboog in hun wedstrijd met Washington Spirit, die eindigde in 3-3

En in 2015, nadat het homohuwelijk in de Verenigde Staten was gelegaliseerd, twitterde ze: “Deze wereld valt steeds meer weg van God… Het enige wat gelovigen kunnen doen is blijven bidden.”

READ  Score Patriots vs. Bills: Live updates, spelstatistieken, hoogtepunten, tv-kanaal, streaminginformatie voor de wedstrijd van week 8

Er was controverse toen ik afgelopen december in het laagseizoen Courage tekende en Daniels reageerde met een verklaring: ‘Ik blijf toegewijd aan mijn geloof en mijn wens dat mensen weten dat mijn liefde voor hen niet gebaseerd is op hun geloofssysteem of geslacht .

“Ik bid en ben er vast van overtuigd dat mijn teamgenoten weten hoeveel ik ze koester, respecteer en liefheb.”

Courage verontschuldigde zich ook bij zijn aanhangers. “Als reactie op het recente nieuws over het hercontract van Jaylene Daniels erkennen wij als club de impact die deze aankondiging heeft gehad op onze gemeenschap”, staat in de verklaring te lezen.

We hebben de afgelopen dagen uw berichten gelezen en nagedacht over onze acties. Het spijt ons zeer voor iedereen die we pijn hebben gedaan, vooral degenen die tot de LGBTQIA+-gemeenschap behoren.

De beslissing om Jilin opnieuw te tekenen werd niet lichtvaardig genomen en omvatte belangrijke gesprekken tussen de leiding van de organisatie en Jilin. De prioriteit die in die gesprekken wordt uitgedrukt, is de veiligheid van onze spelers en het handhaven van een respectvolle en inclusieve ruimte voor het hele team.

De beslissing van Courage om Daniels afgelopen december opnieuw te contracteren, stuitte op controverse van fans

De beslissing van Courage om Daniels afgelopen december opnieuw te contracteren, stuitte op controverse van fans

Daniels twitterde dat de wereld 'ver van God' valt nadat het homohuwelijk in 2015 werd gelegaliseerd

Daniels twitterde dat de wereld ‘ver van God’ valt nadat het homohuwelijk in 2015 werd gelegaliseerd

Spelers die ervoor kiezen om games te missen die worden gebruikt om solidariteit met de LGBT-gemeenschap te uiten, zijn ongehoord.

Vorige week weigerden zeven spelers van het Australische Manly Sea Eagles in Australië de kleuren van de regenboog te dragen.

READ  Kim Jong-Un prijst het "schitterende succes" van Noord-Korea tegen COVID-19: staatsmedia

Josh Aluyi, Jason Saab, Christian Tuipoloto, Josh Schuster, Humul Olakawatu, Tolo Kula en Tofufuwa Sibley weigerden afgelopen donderdag allemaal om tegen de Roosters te spelen vanwege het besluit van de club om hun regenboog-geïnspireerde Pride-shirts te dragen.

De zeven sterren noemden culturele en religieuze redenen voor hun beslissing, wat leidde tot wijdverbreide controverse in Australië. Manley-coach Des Hassler gaf toe dat de saga een breuk in zijn team had veroorzaakt.

“We hebben nogal wat werk te doen”, zei hij, voordat hij onthulde dat de week “in veel opzichten emotioneel” was. Ik ben gewoon eerlijk… maar zolang we allemaal sympathie hebben voor elkaars zaak, komen we er wel.

In mei miste middenvelder Idrissa Gueye in Frankrijk de competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain met Montpellier vanwege wat algemeen werd gemeld als het weigeren om de kleuren van de regenboog te dragen.

Zijn toenmalige manager, Mauricio Pochettino, zei dat Gaye om persoonlijke redenen vermist was, maar ongedeerd was.

Gueye is een vrome moslim en deelt regelmatig berichten over zijn geloof via zijn sociale mediaplatforms.

In sommige moslimlanden is homoseksualiteit illegaal en staat er zelfs de doodstraf op.

Vorige week weigerden zeven spelers van het Australische rugbyteam Manly Sea Eagles in Australië de kleuren van de regenboog te dragen voor een wedstrijd.

Vorige week weigerden zeven spelers van het Australische rugbyteam Manly Sea Eagles in Australië de kleuren van de regenboog te dragen voor een wedstrijd.

Idrissa Gueye zou de 4-0 overwinning van PSG op Montpellier hebben gemist omdat hij geen regenboogshirt wilde dragen.

Idrissa Gueye zou de 4-0 overwinning van PSG op Montpellier hebben gemist omdat hij geen regenboogshirt wilde dragen.

Paris Saint-Germain heeft zijn truien uitgetrokken voor de Internationale Dag tegen Homofobie, Heterofobie en Transgenderisme, op dinsdag 17 mei.

Paris Saint-Germain heeft zijn truien uitgetrokken voor de Internationale Dag tegen Homofobie, Heterofobie en Transgenderisme, op dinsdag 17 mei.

READ  Rajasthan Action Today - 3rd Congress Meet, Court Battle

In Senegal, het thuisland van Gay, kan homoseksualiteit tot vijf jaar gevangenisstraf leiden en is het homohuwelijk illegaal.

In februari organiseerden ultraconservatieve islamistische groeperingen in Senegal een protest in de hoofdstad Dokhar, dat door duizenden werd bijgewoond en waarin werd opgeroepen tot strengere straffen voor LHBT’s.

Gaye leek de steun te hebben van zijn Senegalese teamgenoten, Shekhou Kouyate en Ismaila Sarr.

Sarr plaatste een foto van zichzelf waarop hij naast Gueye stond op Instagram, met een vuistemoji, drie hartemoji’s en de woorden: “100%”.

Jay’s mede-Koeweitse middenvelder uploadde ook een foto van zichzelf met de 32-jarige op het socialemediaplatform, noemde hem een ​​”echte man” en voegde eraan toe: “We steunen je heel erg, broer.”

Gueye zou dit seizoen terug kunnen keren naar de Premier League – zijn oude club Everton is geïnteresseerd om hem opnieuw te contracteren.

More from Madison Garrett
Tampa Bay Buccaneers New York Jets: Game Week 17 Preview
De Buccaneers (11-4) gaan dit weekend naar de Big Apple om het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *