Konami heeft zojuist het meest winstgevende jaar ooit opgetekend

Foto: Konami

Konami Holding (Binnenkort trouwens, Konami Group Corporation) boekte zijn meest winstgevende jaar ooit in zijn financiële resultaten voor het fiscale jaar 2022. Het bedrijfsresultaat steeg van 36,6 miljard yen in het fiscale jaar 2021 tot 74,4 miljard yen, een stijging van 103,6%. De totale winst na belastingen resulteerde in een stijging van 69,9% op jaarbasis.

Uitgesplitst naar kernbedrijfssegmenten, rapporteerde Konami de grootste winststijging in het “Games & Systems”-segment, met een omzet van 25,6 miljard yen, een stijging van 54% ten opzichte van het voorgaande jaar. “Digitaal entertainment” blijft de grootste inkomstenspons van het bedrijf en bracht dit jaar 215 miljard yen op, een stijging van 5,3%.

Konami-functies Yu-Gi-Oh! duel meester Als een krachtige engine voor “digitale entertainment”-prestaties heeft de game vanaf april 2022 meer dan 30 miljoen downloads gehaald Yu-Gi-Oh! ruilkaartspel Het presteert ook goed en “blijft wereldwijde steun krijgen”.

Voor het fiscale jaar 2023 verwacht Konami aanhoudende groei in al zijn bedrijfssegmenten, waarbij een verwachte stijging van 13,1% in het “Games and Systems”-segment een belangrijk aandachtspunt is. Het langverwachte bedrijf zal lanceren Teenage Mutant Ninja Turtles: Cowabunga-collectie later dit jaar, maar het bedrijf zal waarschijnlijk nog andere verrassingen in petto hebben.

Native to Japan, het populaire Switch-bordspel van Konami Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa Mo Teban! geslaagd 3,5 miljoen verkochte eenhedenom de wereldwijde verkoop van gemakkelijk te overtreffen Metroid-dreadwelke heeft 2,74 miljoen verkochte eenheden.

Wat vind je van Konami’s optreden? Denk je dat het voor de komende maanden verrassingen heeft? Laten we het weten!

READ  Elke game die we hebben getest, draait op Steam Deck

More from Madison Garrett
Pokémon Brilliant Diamond-update voegt Shining Pearl Arceus toe met een twist
Twee krachtige legendarische Pokemon, Arceus en Darkrai, zullen hun weg banen naar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *